Pavol Krupka Kultúra

OBRAZOM: Poslucháčov na námestí potešili svetové hity v podaní trojice popradských muzikantov

Známi popradskí hudobníci si v rámci kultúrneho leta pripravili výber najväčších hitov svetových umelcov. Trojica vystúpila pod názvom 3OMBRÉ a svojou hrou a spevom potešila fanúšikov dobrej hudby, ale aj mnohých okoloidúcich. Záverečný potlesk bol pre trio naozaj zaslúženou odmenou.

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: Poslucháčov na námestí potešili svetové hity v podaní trojice popradských muzikantov
Foto: Pavol Krupka / Zdroj: Dnes24.sk

Pôvodné Duo Hombré, známe z rôznych vystúpení, sa rozrástlo o ďalšieho člena a dostalo názov 3OMBRÉ. Ku gitaristovi Tomášovi Hůlkovi a perkusionistovi Ivanovi Maďarovi sa pridal klavirista Mário Karas a na výsledku ich hudobnej produkcie sa to nemohlo neprejaviť. Jednoducho, klavír pod rukami majstra techniky a harmónie urobí pri tomto type hudby veľa. Ich unplugged verzie rockových, popových, bluesových či reggae skladieb na pódiu v centre Popradu boli presne také, aké majú byť.

Viac ako hodinový koncert sa začal hitom Hotel California (Eagles) v netradičnom španielsko-anglickom podaní, odznela aj pieseň With Or Without You rockovej legendy U2 či blues Erica Clapotona Layla. Dvakrát sa k hudobníkom pridala aj hosťujúca speváčka Oľga Džuban, a tak mohli predviesť pieseň Stay od americkej speváčky Rihanny a minuloročný hit z bondovského soundtracku Skyfall britskej hviezdy Adele. Ako prídavok zaznelo Cohenovo Hallelujah.

V našom videu si môžete pozrieť a vypočuť zostrih skladieb Ain't No Sunshine When She's Gone (autor Bill Withers,1972), I Fell Good (James Brown, 1965), Stay (Rihanna, autori Ekko/Parker, 2012), I Shot The Sheriff (Bob Marley, 1973) a Štestí je krásná věc (Richard Müller, autori Hapka/Horáček, 1988).

Najväčšie svetové hity potešili poslucháčov na popradskom námestí
17
Galéria
Foto: Pavol Krupka / Zdroj: Dnes24.sk
Najväčšie svetové hity potešili poslucháčov na popradskom námestí
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM