Ľubomír Hudačko Správy

Od tanca šarmantnej Mišky na Lomničáku uplynulo 9 rokov: Teraz sa na miesto vrátila, FOTO

Hlavná postava videa sa dnes venuje výtvarnému umeniu. A jej autorské diela má napríklad Lucie Bílá či Vanessa-Mae.

Ilustračný obrázok k článku Od tanca šarmantnej Mišky na Lomničáku uplynulo 9 rokov: Teraz sa na miesto vrátila, FOTO
4
Galéria
Zdroj: Tatry Mountain Resorts

Jej tanec v plavkách na Lomnickom štíte ju preslávil na celom svete.

Presne na 9. výročie vzniku tatranskej verzie videoklipu k skladbe Happy od Pharrella Williamsa sa jeho hlavná postava, sympatická Michaela, objavila opäť na Lomničáku. Dnes24.sk o tom informoval hovorca Tatry Mountain Resort (TMR) Marián Galajda.

Je to teda aj presne deväť rokov, čo výzva speváka, aby ľudia vytvorili videoklip a zverejnili ho 20. marca na deň šťastia, vystrelila na prvé miesto tanečný klip práve z Vysokých Tatier.

Spontánny nápad

Veľkú zásluhu na úspechu celého projektu mala Michaela, ktorej angažmán vo videoklipe vzniklo úplne spontánne.

„Fotila som tu promo fotografie v plavkách a vtedy ma oslovili chlapci z marketingu, aby som im zatancovala. Kývla som a tak vzniklo celé video. Až po mesiaci som si uvedomila, aký veľký dosah to malo,“ spomína Miška, ktorej popularita pomohla získať veľa zaujímavých kontaktov nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí.

Pocit slobody

Nakrúcanie sa odohrávalo v úžasnom počasí a s epickými výhľadmi z nadmorskej výšky 2634 m.

„Keď som tu stála v plavkách, tak som si pri pohľade do podhoria želala, aby ten pocit slobody, nadhľadu a šťastia cítili všetci ľudia na svete. A prajem im to aj dnes,“ zrekapitulovala Michaela pocity z Lomnického štítu.

Videoklip vytvoril marketingový tím z horského strediska za 48 hodín. „Náš klip videlo za prvý mesiac milión ľudí a dnes má neuveriteľných 7,4 milióna zhliadnutí. Stal sa tak absolútnou svetovou jednotkou v tejto výzve,“ hovorí s úsmevom manažér horského strediska a autor klipu Lukáš Brodanský.

Maľuje obrazy

Michaela, ktorá v čase nakrúcania videoklipu pracovala ako masérka v hoteli FIS, sa dnes venuje výtvarnému umeniu. „Momentálne sa venujem maľbe obrazov. Sú to také špecifické maľby, zameriavam sa na motív achátov, lebo rada pracujem s kameňmi. Snažím sa do tých obrazov dať svoju energiu a šťastie, aby pozitívne vplývali na ľudí,“ vysvetľuje skromne Miška, ktorej autorské diela má napríklad Lucie Bílá či Vanessa-Mae.

Výnimočné chvíle z natáčania na Lomničáku Miške dodnes okrem megaúspešného videa na YouTube pripomínajú aj odložené plavky, prilba a okuliare. Podľa Tatrancov je to len a len dobre, pretože 10. výročie blíži a radi by ho oslávili výnimočným projektom.

Zdroj: YouTube.com/@tatranectatransky407

Ďalšie zaujímavosti zo siete Dnes24:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM