Ľubomír Hudačko Správy

Nečakané októbrové prekvapenie: V Lendaku či Kežmarku už začalo SNEŽIŤ, FOTO

Môže za to studený front, ktorý počas včerajšieho dňa postúpil cez naše územie. Za týmto studeným frontom k nám začal prúdiť chladný vzduch od severu.

Ilustračný obrázok k článku Nečakané októbrové prekvapenie: V Lendaku či Kežmarku už začalo SNEŽIŤ, FOTO
5
Galéria

Počas nedele cez naše územie postupoval studený front, ktorý priniesol ochladenie. Informuje o tom portál iMeteo.sk. „Príliv chladného vzduchu vrcholí a vplyvom ochladenia klesá aj hranica sneženia, ktorá sa dostala do obývaných obcí a miest,“ vysvetľuje portál.

Prudké ochladenie

Sneženie hlásili ľudia z viacerých kútov severného Slovenska.

„Ešte v sobotu panovalo slnečné a veľmi teplé počasie a už od utorka sa začne opäť otepľovať a čakajú nás nezvyčajne vysoké teploty. V uplynulých hodinách sa však prudko ochladilo,“ hodnotí počasie ďalej iMeteo.sk.

Objektívom: Októbrový sneh v okolí Popradu
5
Galéria

Môže za to studený front, ktorý počas nedele postúpil cez naše územie. Za týmto studeným frontom k nám začal prúdiť chladný vzduch od severu.

Sneh aj v Kežmarku

„Tento studený vzduch ma pôvod až v Arktíde a napokon k nám prúdi chladnejší vzduch ako sa pôvodne očakávalo. To, že dnes malo snežiť na horách sa očakávalo, no sneženie zaskočilo. Dostalo sa oveľa nižšie ako sa pôvodne očakávalo. Sneží napríklad vo Vyšných Hágoch, ktoré sú v nadmorskej výške 1125 m n.m., či v Lendaku, ktorého nadmorská výška je dokonca len 744 m n.m.,“ vysvetili ďalej na iMeteo.sk.

Snežilo dokonca aj v Kežmarku či v Ždiari.

Príliv chladného vzduchu do našej oblasti je však len dočasný a nad západné Slovensko už prúdi teplý vzduch, ktorý sa čoskoro dostane aj pod Tatry. „Už zajtra bude na našom území v porovnaní s dnešným dňom výrazne teplejšie a v strede týždňa nás čakajú nezvyčajne vysoké teploty, ktoré sa môžu vyšplhať až k +25 °C,“ uzavrel portál iMeteo.sk.

❄️ PRVÝ SNEH V KEŽMARKU Pondelok 9. októbra priniesol so sebou ochladenie a v meste sme mohli vidieť prvé snehové vločky. #Kežmarok

Posted by Mesto Kežmarok - oficiálna stránka on Monday, October 9, 2023
Zdroj: imeteo.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM