Komunálne voľby

OĽaNO prišlo na východ v hojnom počte: Svojho župana v Prešovskom kraji však nepredstavia

Hnutie OĽANO nepostaví v jesenných voľbách do vyšších územných celkov (VÚC) vlastného kandidáta na post predsedu Prešovského samosprávneho kraja (PSK).

Ilustračný obrázok k článku OĽaNO prišlo na východ v hojnom počte: Svojho župana v Prešovskom kraji však nepredstavia
9
Galéria
Zdroj: TASR/Milan Kapusta

Hnutie OĽANO nepostaví v jesenných voľbách do vyšších územných celkov (VÚC) vlastného kandidáta na post predsedu Prešovského samosprávneho kraja (PSK).

Dôvodom je, že nechcú trieštiť pravicové demokratické hlasy.

Na utorkovej tlačovej konferencii v Prešove to uviedol predseda poslaneckého klubu OĽANO v Národnej rade SR Michal Šipoš.

Blok proti Smeru

Predstavili však jednotlivých kandidátov, ktorí sa budú v jesenných voľbách do orgánov samosprávy obcí a samosprávnych krajov uchádzať o hlasy voličov.

Podľa Šipoša sa chceli vo voľbách pridať k pravicovým demokratickým stranám a vytvoriť tak, čo sa týka kandidáta na post predsedu PSK, blok proti kandidátovi, ktorého podporuje Smer-SD, Hlas-SD a SNS.

„Niekoľkokrát sme žiadali kolegov kresťanských demokratov, aby sme išli spoločne do spoločnej kandidátky a zároveň sme boli ochotní podporiť ich kandidáta na prešovského župana.“

Nepostavia župana

„No ani po niekoľkých stretnutiach tá podaná ruka nebola opätovaná. Rozhodli sme sa, že nepostavíme vlastného župana a nebudeme trieštiť pravicové demokratické hlasy. Postavíme 42 kandidátov na poslancov PSK zo všetkých 13 okresov nášho kraja,“ skonštatoval Šipoš s tým, že ako sa OĽANO postaví ku kandidátovi na post primátora mesta Prešov, oznámia v stredu 31. 8.

Ako ďalej povedal, budú sledovať kampane a programy jednotlivých kandidátov na post predsedu PSK a následne sa rozhodnú, či niekomu vyjadria konkrétnu podporu alebo to nechajú na rozhodnutie ľudí.

„Aj to, ako sme sa k tomu postavili, jasne ukazuje, že nepolitikárčime, ale zároveň sa nevzdávame a hájime záujmy ľudí. To je cieľom nášho pôsobenia v politike, aby sme vždy poukazovali na problémy s odvahou. Aktívnosť, ale aj charakternosť a odbornosť sú veci, ktoré cibríme v rámci nášho hnutia,“ doplnil predseda vlády SR Eduard Heger.

Obrovská výzva

Priority ich tímu sú podľa Šipoša zamestnanosť, podpora súkromných podnikateľov a návrat ľudí zo západného Slovenska.

„Je pre nás kľúčové, aby v Prešovskom kraji boli kvalitné cesty a stredné školy, ktoré by boli prepojené so zamestnávateľmi. Ako obrovskú výzvu vnímame odpadové hospodárstvo, aby sme urobili jeden spoločný projekt odpadového hospodárstva v našom kraji,“ vysvetlil Šipoš.

Objektívom: Tlačovka OĽaNO v Prešove pred úradom PSK
9
Galéria
Zdroj: TASR/Milan Kapusta

Ďalšie zaujímavosti zo siete Dnes24:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM