Peter Handzuš Hokej Šport

Opäť o čosi krajšia hokejová šatňa: Takto vyzerá kabína Popradských líšok

K dobrému zázemiu na domácom zimnom štadióne patrí aj vlastná šatňa. Pozrite sa, ako vyzerá tá, ktorá patrí Popradským líškam.

Video: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Pred rokmi, keď sa začal Milan Skokan s Ivanom Bednárom venovať ženskému hokeju, rozhodli sa, že to budú robiť tak, aby dievčatá hrať hokej bavilo. Venovali sa intenzívne hokejistkám v príprave na ľade aj mimo neho. Dievčatá majú k dispozícii cez letnú prípravu telocvičňu aj posilňovňu. Začalo sa hrať v nových dresoch, tréneri zabezpečili kvalitnú lekársku starostlivosť a fyzioterapeuta. A klub aktívne pracuje aj so sociálnymi sieťami. „V klube sa vyskladal dobre fungujúci tím a povedali sme si, že je čas aj na to, aby sme vyšperkovali kabínu. Komfort v nej začína byť taký, aký by v extralige mal byť. Naším cieľom je, aby sa tu dievčatá cítili dobre, aby tu nechodili len tesne pred ľadom, ale aby prišli skôr, stretli sa, dali si kávu, pokecali. Tak sa utužuje partia, ktorú potom vidno aj v zápasoch,“ uviedol tréner Porpadských líšok Ivan Bednár.

Popradské líšky čaká vynovená kabína
11
Galéria
Zdroj: poprad.dnes24.sk

Ivan Bednár sa s poľskou hokejovou reprezentáciou dostal na viacero veľkých podujatí, kde mal možnosť vidieť kabíny veľkých tímov a odtiaľ si doniesol aj niekoľko nápadov, ktoré postupne realizuje v kabíne Popradských líšok. „Videl som viacero kabín, ktoré sa bežne vidieť nedajú. Videl som kabínu Kanady aj Ruska. Videl som na Majstrovstvách sveta aj čínsku národnú kabínu a tá bola dokonale urobená pre hokej. My sa tu snažíme len urobiť čo sa dá v priestoroch, ktoré máme. Zimný štadión sa nafúknuť nedá, ale vedeli by sme dať dresy a brúsku do druhej kabíny. Do stredu by sme dali veľký koberec a potom by sa to pomaly začalo podobať na kabíny, ktoré som videl vo svete. Ale to sa u nás nedá,“ povedal s úsmevom Ivan Bednár.

Kabínu čaká pred sezónou ešte jedno malé vylepšenie. Popradské líšky dostanú pod nohy malé koberčeky s vlastným logom. „Odhryzneme kvôli tomu ešte z toho malého koláča rozpočtu, ktorý máme na túto sezónu. Ale ak by sa našiel sponzor, ktorý by nám s tým pomohol, boli by sme radi,“ dodal Ivan Bednár.

Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM