Peter Handzuš Hokej Šport

Ocenenie pre zlaté Popradské líšky: Milé prijatie majsteriek na radnici

Hokejové majsterky Slovenska prišli v piatok (26.4.) so svojími zlatými medailami na popradskú radnicu, kde ich prijal viceprimátor Štefan Pčola.

Video: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Popradčania môžu byť na popradské hokejistky právom hrdí. Meno klubu je na putovnom pohári vyryté opäť po ročnej prestávke a patrí tak medzi najúspešnejších popradských zástupcov v kolektívnych športoch. „Poprad je hokejovým mestom a som veľmi rád, že nehovoríme len o extralige mužov ale aj o extralige žien. Ženské družstvo je toho dôkazom. Už niekoľko rokov je špičkou v tomto športe a som veľmi rád že popradské hokejistky v tejto sezóne dokázali vyhrať titul majsteriek Slovenska a doniesť ho do Popradu,“ povedal po slávnostnom prijatí viceprimátor Štefan Pčola.

Žiaden úspech neprichádza sám od seba a je za ním tvrdá práca hokejistiek a celého realizačného tímu. „Tento titul sa nerodil ľahko, ale dnes môžeme byť tu. Dievčatá pracovali počas celej sezóny a výsledok sa dostavil,“ uviedol tréner Popradských líšok Ivan Bednár a zároveň dodal, že ho vždy poteší, keď vidí, že si niekto prácu dievčat váži a všimne.

Ocenenie pre zlaté Popradské líšky: Milé prijatie majsteriek na radnici
69
Galéria
Foto: Peter Handzuš

Korčule vymenili za lodičky

Ťažká hokejová výstroj patrí na zimný štadión. Do obradnej siene na popradskom MsÚ vkročili v piatok jemné dámy, o ktorých by len málokto povedal, že sa venujú takému tvrdému športu, akým je hokej. „Môžeme ukázať, že nie sme len hokejistky ale aj ženy, že vieme byť aj pekné, aj dámy. Je to príjemná povinnosť. Vytvorili sme dobrú partiu a to nám v boji o titul veľmi pomohlo. Osláv nikdy nie je dosť, hlavne ak je to takýto veľký úspech“ uviedla kapitánka Popradských líšok Bianka Šulíková.

Fotenie Popradských líšok na ľade
59
Galéria
Foto: Peter Handzuš

Puk mu bude pripomínať titul

Štefan Pčola si na slávnostné prijatie zlatých popradských hokejistiek priniesol puk, ktorý vhodil počas úvodného buly pred finálovou sériou medzi Popradskými líškami a Martinom. „ Je to pre mňa pamätný puk, pretože som bol pri slávnostnom vhodení buly pred finálovou sériou s Martinom a tento puk mi bude vždy pripomínať sezónu, kedy dievčatá získali titul,“ dodal popradský viceprimátor.

Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM