Martin Sýkora Správy

Opätovná aktivácia zimnej údržby ciest v okresoch Poprad, Kežmarok a Levoča!

Počasie bude v najbližších dňoch typicky aprílové. Zrážky a nízke nočné teploty môžu spôsobiť na cestách nielen námrazu. Cestári sú opäť v zimnom režime.

Ilustračný obrázok k článku Opätovná aktivácia zimnej údržby ciest v okresoch Poprad, Kežmarok a Levoča!
Zdroj: TASR

Cestári opäť v zimnom režime

Cez strednú Európu bude smerom na juhovýchod rýchlo postupovať studený front, spojený s brázdou nízkeho tlaku vzduchu nad Pobaltím. Za ním k nám od severozápadu prenikne studený morský vzduch.

„Aj keď sme zimnú údržbu ciest oficiálne ukončili 1.apríla, našu činnosť neriadi kalendár ale príroda,“ uviedol riaditeľ SÚC PSK, oblasť Poprad Marián Barilla.

V najbližších dňoch sa očakáva prevažne veľká oblačnosť, na viacerých miestach prehánky alebo dážď, ojedinele aj búrky, v noci na miestach s nadmorskou výškou od zhruba 1000 m a cez deň už aj od zhruba 600 m zrážky snehové. Pod vplyvom ochladenia môže najnižšia nočná teplota na viacerých miestach klesnúť pod 0°C.

„Vzhľadom k nepriaznivým prognózam počasia nariaďujem v okresoch Poprad, Kežmarok a Levoča od dnes (od stredy 5.4.2017) opätovne aktivovať výkon zimnej údržby ciest. Naši vodiči budú pripravení v denných aj nočných zmenách okamžite reagovať na aktuálny vývoj počasia," dodal Barilla.

Ak ste prezuli, buďte opatrní

SHMÚ vydal meteorologickú výstrahu 1. stupňa pre okresy Poprad a Kežmarok, kde sa od štvrtka očakáva vo vyšších polohách nárazový vietor, v dôsledku ktorého na cestách očakávame tvorbu snehových jazykov a závejov. Toto riziko má podľa predpovedí zotrvávať až do piatkových večerných hodín.

„Vyzývam všetkých účastníkov cestnej premávky, aby svoju jazdu v sťažených podmienkach prispôsobili stavu a povahe vozovky, poveternostným podmienkam a svojim schopnostiam. Špeciálne vyzývam k maximálnej opatrnosti tých motoristov, ktorí stihli medzičasom prezuť na svojich kolesách letné pneumatiky,“ upozornil riaditeľ podtatranských cestárov.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM