Martin Sýkora Správy

Biokúpalisko otvárali s veľkou slávou: Dnes je záujem nižší ako vlani

Biokúpalisko v Levoči prišlo minulý rok s novinkou, ktorá zaplnila stránky novín a časopisov. Po roku prevádzkovateľ konštatuje, že záujem je nižší ako vlani.

Ilustračný obrázok k článku Biokúpalisko otvárali s veľkou slávou: Dnes je záujem nižší ako vlani
Zdroj: Dnes24.sk

Prvé biokúpalisko na Spiši, ktoré sa nachádza šesť kilometrov od Levoče v Levočskej doline, je v prevádzke druhý rok. Jeho areál tvoria tri vodné plochy. Prvá je určená na filtráciu a čistenie vody, druhá na kúpanie a posledná na rybolov. Tento rok je návštevnosť medziročne slabšia.

Problémom je nepriaznivé počasie

V roku 2015 kúpalisko od júna do septembra navštívilo zhruba 20 000 návštev­níkov. „Tento rok ich prichádza menej, aj napriek tomu, že sme doplnili ďalší bufet, hygienické zariadenia a atrakcie,“ povedala marketingová manažérka Resort Levočská Dolina Anna Drugačová. Jedným z problémov zníženého záujmu je nepriaznivé počasie. Biokúpalisko budovali približne rok a investovali doň takmer 800 000 eur.

ČÍTAJTE AJ: Atrakcia, ktorá v horúčavách zaručene poteší: Pár km od Popradu otvorili prvé biokúpalisko na Spiši!

K dispozícii sú tri vodné plochy

Prírodný bazén na plávanie má objem 1750 kubických metrov, rozdelený je na pásma s rozličnou hĺbkou vody. V časti pre neplavcov je jazero hlboké približne do 90 cm, v zóne pre plavcov dosahuje hĺbku do 220 cm. Ako uviedla Drugačová, na čistenie vody v bazéne sa nepoužívajú žiadne chemikálie.

„Voda sa čistí prirodzeným spôsobom, teda prostredníctvom rastlín a rias a filtráciou cez kamienky a štrk. Dostatočnú teplotu vody zabezpečuje tmavá fólia na dne čistiaceho bazéna,“ opísala marketingová manažérka.

Počas jesenných mesiacov sa odpojí cirkulácia vody a ostrihajú sa vodné rastliny. Jazero, v ktorom sa počas leta kúpe, sa vypustí a vyčistí. Treťou vodnou plochou, ktorá sa v areáli nachádza, je jazierko na lov rýb. Marketingová manažérka uviedla, že návštevníci si tu môžu uloviť pstruha dúhového a priamo na mieste si ho aj ugrilovať.

Prvé biokúpalisko na Spiši: Takto parádne to tam vyzerá
14
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM