Ilustračný obrázok k článku Otvorili výrobnú halu v Poprade: Je poslednou veľkou fabrikou na mäsové konzervy, FOTO
6
Galéria
Zdroj: TASR/Adriána Hudecová

Otvorili výrobnú halu v Poprade: Je poslednou veľkou fabrikou na mäsové konzervy, FOTO

Spoločnosť Tatrakon vznikla pod Tatrami v roku 1994 a zamestnáva v priemere 100 až 150 zamestnancov.

Správy
Správy

Otvorili výrobnú halu v Poprade: Je poslednou veľkou fabrikou na mäsové konzervy, FOTO

Spoločnosť Tatrakon vznikla pod Tatrami v roku 1994 a zamestnáva v priemere 100 až 150 zamestnancov.

Ilustračný obrázok k článku Otvorili výrobnú halu v Poprade: Je poslednou veľkou fabrikou na mäsové konzervy, FOTO
6
Galéria
Zdroj: TASR/Adriána Hudecová

Po ročnej skúšobnej prevádzke vo štvrtok slávnostne otvorili novú výrobnú halu konzervárne Tatrakon v priemyselnom parku v Poprade – Matejovciach.

Aké boli náklady

Náklady na projekt dosiahli približne 6,2 milióny eur.

Pôdohospodárska platobná agentúra prispela na investíciu sumou milión eur z európskych fondov. Uviedol to počas otvorenia haly minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Samuel Vlčan (nominant OĽANO).

Ide o subjekt hospodárskej mobilizácie, s ktorým ministerstvo spolupracuje dlhodobo. „Je pre nás veľmi dôležitý, pretože je to posledná veľká priemyselná fabrika na výrobu mäsových konzerv, z hľadiska potravinovej bezpečnosti je to pre nás kľúčové. Veľmi nám pomohli aj pri obstarávaní zásob pre slovenských obyvateľov a potravinovej pomoci pre Ukrajinu,“ skonštatoval Vlčan.

Výrobu presťahovali

Dodal, že sú veľmi dobrým príkladom dlhodobého rozvoja podniku, majitelia v 90. rokoch minulého storočia, keď prevzali fabriku, nesústredili sa veľmi rýchly zisk, ale výrobu trpezlivo modernizovali.

„Budem veľmi rád, keď nájdu odvahu investovať aj ďalej, pokojne aj v zahraničí, že sa pokúsia integrovať aj so svojimi dodávateľmi a boli konkurencieschop­ní,“ dodal minister.

Manažérka predaja a marketingu spoločnosti Ivana Palenčár Kacvinská dodala, že svoju výrobu aj s technológiou presťahovali z centra mesta do priemyselného areálu ešte minulý rok.

„Novú technológiu sme zatiaľ nedokupovali, keďže už len samotná výstavba výrobnej haly nás stala značné prostriedky a polovicu nákladov ešte stále splácame. Musíme byť obozretní v tejto nestabilnej situácii,“ uviedla.

Vyše 100 zamestnancov

Na ďalšiu modernizáciu bude chcieť spoločnosť opäť získať prostriedky z eurofondov. Rezort pôdohospodárstva minulý týždeň uzavrel prijímanie žiadostí o podporu z ďalšej alokácie 170 miliónov eur.

Popradská spoločnosť v tomto prípade žiada o štyri milióny eur na ďalšie dva projekty.

Jeden sa týka zlepšenia automatizácie výrobného procesu a ďalší výstavby novej expedičnej haly. Konzervátorská spoločnosť Tatrakon vznikla pod Tatrami v roku 1994 a zamestnáva v priemere 100 až 150 zamestnancov. Sortiment jej výrobkov pozostáva z mäsových konzerv, zeleninových nátierok, výrobkov z rýb, hotových jedál a cereálií. Portfólio tvorí 120 druhov výrobkov.

Viac záberov priamo z miesta nájdete v priloženej fotogalérii.

Objektívom: Po ročnej skúšobnej prevádzke otvorili novú výrobnú halu konzervárne
6
Galéria
Zdroj: TASR/Adriána Hudecová
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín