Monika Vengrínová Rôzne

Parkovisko pred nemocnicou sa dočká rekonštrukcie a rozšírenia. Upraví sa i vjazd do areálu

Popradská nemocnica začína s rekonštrukciou a rozšírením parkoviska pred detskou poliklinikou a taktiež s úpravou vjazdu do areálu nemocnice. Začiatok prác bol naplánovaný na dnes.

Ilustračný obrázok k článku Parkovisko pred nemocnicou sa dočká rekonštrukcie a rozšírenia. Upraví sa i vjazd do areálu
Zdroj: Dnes24.sk

„Parkovisko pred poliklinikou a s ním súvisiace rekonštrukčné práce sú jednou z investícií nemocnice plánovaných na tento rok,“ uviedol generálny riaditeľ Nemocnice Poprad, a.s. Jozef Tekáč. Po rekonštrukcii bude pacientom a klientom nemocnice k dispozícii 50 parkovacích miest a 2 miesta pre osoby ťažko zdravotne postihnuté. Vstup na parkovisko a výstup z neho bude riešený formou závor. Režim na zrekonštruovanom parkovisku sa zosúladí s ostatnými mestskými parkoviskami v okolí nemocnice.

Ďalšie stavebné práce sa budú týkať vjazdu do areálu nemocnice. Okrem osadenia elektricky ovládaných rámp pre reguláciu statickej dopravy, dôjde v rámci úprav k rozšíreniu komunikácie na úkor chodníka na jej západnej strane. Vytvorí sa tak samostatný pruh pre vozidlá rýchlej zdravotnej pomoci. Úpravy sa dotknú aj verejného osvetlenia a nevyhnutných sietí. Celková hodnota investície do týchto stavebných prác po verejnom obstarávaní predstavuje 176 000 Eur.

Nemocnica si touto cestou dovoľuje požiadať pacientov, klientov nemocnice, návštevníkov i širokú verejnosť o pochopenie a trpezlivosť v súvislosti s možnými obmedzeniami vyplývajúcimi z realizácie jednotlivých prác.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM