Peter Handzuš Iné športy

Pavol Garaj sa stal majstrom sveta: Finálový zápas ukončil hodený uterák

Veľký sviatok bojových umení sa konal v talianskej Carrare od 28. októbra do 2. novembra 2014. Na zjednotených majstrovstvách sveta sa stretli stovky bojovníkov. Medzi amatérmi mal možnosť predviesť svoje umenie aj Pavol Garaj z Kickbox Body Gym Poprad.

Ilustračný obrázok k článku Pavol Garaj sa stal majstrom sveta: Finálový zápas ukončil hodený uterák
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Tridsaťtri asociácii sa spojilo a usporiadalo společné majstrovstvá sveta v bojových umeniach. Majstrovstvá prebiehali v modernej hale Carrara Fiere, kde prebiehali boje súčasne na 29 zápasiskách. Každý deň sa podľa Pavla Garaja na súboje prišlo pozrieť 3–4 tisíc divákov.

Slovenský kickboxer sa prebojoval pavúkom cez súperov z Grécky a USA až do finále, kde sa stretol so súperom z Francúzska. „Vo finále hodili Francúzi do ringu uterák. Je vidno, že Garaj na sebe maká a je už profesionál,“ pochválil Garaja tréner Lukáš Body a dodal: „Naši chlapci robia Popradu a Slovensku dobré meno na všetkých pretekoch. Len ma mrzí, že napríklad teraz cestujeme na ďalšie preteky a jednému borcovi nedali v práci neplatené voľno a nemôže ísť s nami. Aj s takýmito problémami sa v tejto branži stretávame. To už je fakt sila, pripravuješ sa, drieš ako kôň a nakoniec ťa nepustí zamestnávateľ.“

Každý zápas je dôležitý

Pre Pala Garaja je dôležitý každý a jeden zápas. Len výhra ho v pavúku môže posunúť ďalej, a tak to bolo aj na majstrovstvách sveta v Taliansku. „Bol to turnaj, kde sa boxovalo KO systémom. Urobili sa dvojice a musíš vyhrať, lebo inak končíš. Každý zápas bol tým pádom dôležitý,“ začal rozprávanie čerstvý majster sveta Pavol Garaj.

Palo sa v boji o postup do finále stretol s Americkým borcom. Pre popradského kickboxera to bol ťažší zápas ako finále. „Musel som s ním boxovať tri kolá a naplno. Celý zápas sa šlapalo. Mal taký nepríjemný štýl a opačné garde, bol ľavák. Vyhral som s ním nakoniec 3:0 na body,“ vysvetlil Garaj.

Finále ukončil hodený uterák

Finále proti Francúzovi bolo o inom. Prvé kolo bolo o testovaní a zisťovaní, aký je súper. „Najprv sme sa čítali, kto ako boxuje. Ale v druhom kole som naňho vybehol na 100 percent, vyšla mi jedna akcia, dal som ho do počítania. Hneď ako ho rozhodca pustil ďalej, vybehol som naňho zase a dal som ho do počítania druhýkrát. Jeho tréner potom hodil do ringu uterák a zápas bol ukončený v druhom kole,“ priblížil finálový zápas čerstvý majster sveta.

Garajov organizmus dostáva zabrať

Pavol Garaj cestoval na majstrovstvá sveta do Talianska tri týždne po zápase o opasok na Simly The Best v Poprade. Zvláda jeho telo takú záťaž? "V Poprade som boxoval v sobotu večer a v nedeľu som bol na vynáške na Zbojníckej Chate. No a v pondelok som už normálne trénoval. Možno by som mal mať pauzu. Možno by si mal organizmus oddýchnuť nejaký týždeň, ale nebol som zranený a som zvyknutý trénovať skoro každý deň, tak si ani nedávam voľno. Z Talianska som prišiel v pondelok a v utorok som už zase trénoval,“ dodal s úsmevom tvrdý chlapík Pavol Garaj.

Popradčania budú boxovať v Liptovskom Mikuláši

Na veľkú akciu sa môžu fanúšikovia kickboxu tešiť o mesiac. 13. decembra budú v Liptov Aréne v Liptovskom Mikuláši boxovať Tomáš Možný, Palo Garaj, Denis Lamanec aj Samo Hadzima.

Pavol Garaj čerstvým majstrom sveta
15
Galéria
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM