Ľubomír Hudačko Správy

Po dňoch silného sneženia prišla DOBRÁ správa: Lomnické sedlo pre lyžiarov otvorili

V minulej zimnej sezóne bolo Lomnické sedlo otvorené pre lyžiarov 101 dní – od 27. januára sa lyžovalo do 8. mája.

Ilustračný obrázok k článku Po dňoch silného sneženia prišla DOBRÁ správa: Lomnické sedlo pre lyžiarov otvorili
Zdroj: Tatry Mountain Resorts

Po dňoch sneženia a nepriaznivého počasia sa v pondelok podarilo v stredisku Tatranská Lomnica otvoriť najvyššie položenú, čiernu zjazdovku v Lomnickom sedle. Dnes24.sk o tom informoval hovorca prevádzkovateľa Marián Galajda.

„Na zjazdovke, ktorá je odkázaná výlučne na prírodný sneh, ho máme v prieme takmer dva metre. Zjazdovku sme pripravili v nedeľu, kedy svah otestovala aj Horská záchranná služba a dostali sme zelenú na otvorenie. Slnečné a mrazivé počasie bolo v pondelok tou najlepšou reklamou na túto zjazdovku, ktorá tak skompletizovala lyžiarsku ponuku v Tatranskej Lomnici,“ uviedol riaditeľ horského strediska Vysoké Tatry Dušan Slavkovský.

Rekordne krátka sezóna

V minulej zimnej sezóne bolo Lomnické sedlo otvorené pre lyžiarov 101 dní – od 27. januára sa lyžovalo do 8. mája. Hovorca Galajda dodal, že výnimočný bol pandemický rok 2021, kedy sezóna trvala 6 dní – otvoriť ju stredisko mohlo kvôli obmedzeniam až 7. mája a lyžovačka skončila 12. mája.

„Keďže zjazdovka je závislá iba na prírodnom snehu, jej otvorenie sa vždy posúvalo podľa toho, kedy bolo snehu dostatok,“ doplnil Galajda.

Lyžiar na tejto čiernej zjazdovke dlhej 1240 m podľa Galajdu prekonáva prevýšenie 490m a je určená v prvom rade pre dobrých lyžiarov.

Lyžiarska trať z Lomnického sedla na Skalnaté Pleso a odtiaľ ďalej po červených zjazdovkách zo Skalnatého Plesa až do Tatranskej Lomnice má 5,5 km a je najdlhšou tatranskou zjazdovkou s celkovým prevýšením 1 300 m.

Viac správ z Popradu a okolia:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM