Peter Handzuš Basketbal

Po dvoch tretinách základnej časti: Iskre Svit patrí piate miesto v tabuľke

V Eurovia SBL je odohratých dvadsaťštyri kôl z tridsiatichšiestich. Iskra Svit je na piatom mieste o bod za štvrtou Prievidzou.

Ilustračný obrázok k článku Po dvoch tretinách základnej časti: Iskre Svit patrí piate miesto v tabuľke
Foto: Peter Handzuš

Basketbalisti Iskry Svit môžu hodnotiť svoje pôsobenie v tejto sezóne nateraz pozitívne. Aj keď Iskre posledný zápas proti Handlovej nevyšiel podľa predstáv, bodovala naplno a natiahla víťaznú sériu na tri zápasy.

Na štvrté miesto, na ktorom je BC Prievidza, stráca Svit jeden bod, má však ešte pred sebou odložený zápas 12. kola proti Interu. V dvadsiatich troch zápasoch Sviťania vyhrali pätnásťkrát a prehrali osemkrát, z toho trikrát doma. Do košov súperov nastrieľali basketbalisti Svitu doteraz 2101 bodov, čo je 155 bodov viac, ako nastrieľali súperi im.

Najproduktívnejším hráčom Iskry Svit je 531-bodový 24-ročný srbský legionár Saša Avramovič. Doteraz nastúpil vo všetkých zápasoch prebiehajúcej sezóny a na palubovke strávil v priemere 33 minút a 17 sekúnd, počas ktorých nastrieľal v priemere 23,1 bodu.

Foto: Peter Handzuš

“Umiestnenie v tabuľke je podľa mňa super. Potrebujeme naše výkony potvrdzovať aj v poslednej tretine základnej časti, to, čo sme si teraz odrobili, odbojovali a oddreli. Vidíme, aká je tabuľka nadupaná okolo našeho miesta a tým pádom je veľmi dôležité, aby sme každé kolo hrali koncentrovane,” zhodnotil postavenie Svitu po dvoch tretinách základnej časti tréner Michal Madzin.

Iskra Svit sa môže už tradične spoľahnúť aj na verných fanúšikov, ktorí v hojnom počte zapĺňajú Iskra Arénu nielen počas víkendov, ale aj v tradičné basketbalové stredy. Dobrú atmosféru pre domáci tím pomáha vytvárať fanklub, ktorý hráčov hlasno povzbudzuje, aj keď sa nedarí. “Posledné zápasy mávame takmer plnú halu. Fanklub štyridsať minút neustále ženie celý tím dopredu, čiže my z toho máme radosť a zápasy doma si užívame,” dodal Michal Madzin.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM