Martin Sýkora Správy

Po ôsmich rokoch ožije hokej v Kežmarku: Domáci ľad je pripravený!

Po ôsmich rokoch otvoria v sobotu 13. októbra zrekonštruovaný zimný štadión v Kežmarku. Súčasťou slávnostného otvorenia hokejovej arény bude aj prvý domáci zápas miestnych hokejistov.

Ilustračný obrázok k článku Po ôsmich rokoch ožije hokej v Kežmarku: Domáci ľad je pripravený!
Zdroj: TASR

Slávnostné otvorenie hokejovej arény sa uskutoční v sobotu 13. októbra. V ten istý deň sa v jeho priestoroch odohrá aj prvý hokejový zápas na domácom ľade. „Účasť prisľúbila aj hokejová legenda Jozef Golonka a ďalší úspešní slovenskí hokejisti ako Richard Šechný či Daniel Brejčák. Opravený zimný štadión tak budú môcť ľudia využívať po ôsmich rokoch,“ informovala hovorkyňa mesta Kežmarok Zuzana Šlosárová.

Slávnosť na dvoch miestach

Slávnosť sa bude konať pred arénou a priamo na ľadovej ploche. Na pódiu pred športoviskom vystúpi hudobná skupina Traky, skupina Weedhouse a slovenskí raperi Bitman či Strapo. Najmenší návštevníci sa môžu tešiť na vystúpenie Dorotky z Fidorkova.

Prehliadku Arény Kežmarok si verejnosť vychutná v čase od 10.00 do 14.00 h, dopoludnia bude kežmarský Mestský hokejový klub v spolupráci so Slovenským zväzom ľadového hokeja hľadať nové mladé talenty v rámci akcie Deti na hokej a popoludní bude bezplatné verejné korčuľovanie. O 17.00 h začne prvý hokejový zápas na domácom ľade medzi MHK Kežmarok a MKM Rimavská Sobota. Sobotňajší program obohatia motorkári a pre deti sú pripravené rôzne športové aktivity.

Štadión vstal z popola

Ruina pôvodného štadióna sa začala rekonštruovať 4. septembra minulého roku. Dotáciu 1 milión eur získalo mesto od vlády Slovenskej republiky a v rámci verejnej zbierky sa na jeho opravu vyzbieralo 2-tisíc eur.

„Doterajšia investícia na znovuobnovenie športoviska, spolu s navýšením na dobudovanie šatní pre hráčov a rozhodcov, predstavuje sumu 4,262 milióna eur,“ uviedla Šlosárová.

Zámerom radnice je vytvorenie multifunkčnej nízkoenergetickej haly s parametrami ľadovej plochy pre medzinárodné súťaže. „Predbežný finančný odhad celkovej prestavby je vo výške 7,4 mil. eur a je rozdelená na dve etapy,“ uzavrela hovorkyňa.

Foto: Archívne

Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM