Peter Handzuš Hokej

Po reprepauze sa rozbieha aj ženský hokej: Hladké víťazstvo Popradských líšok

Reprezentačná prestávka spomalila aj ženskú extraligu. Niektoré dievčatá odohrali zápasy v reprezentácii, ale väčšina mala pauzu, čo bolo vidieť aj na ľade.

Ilustračný obrázok k článku Po reprepauze sa rozbieha aj ženský hokej: Hladké víťazstvo Popradských líšok
60
Galéria
Foto: Peter Handzuš

Domáce hráčky v tréningovom tempe poľahky zdolali súperky z Košíc. V prvej tetine zápasu 11. kola Extraligy žien sa Košičanky nechali častejšie vylučovať, čo sa odzrkadlilo na ich kondícii po zbytok zápasu. Po zmene brankárok v polovici stretnutia využili Popradčanky nižšiu koncentráciu súperiek a popradská gólmanka v službách Košíc Nataliya Kozachuk vyberala puk zo svojej brány v rozpätí 132 sekúnd až štyrikrát. V záverečnej tretine sa Košičankám podarilo streliť aspoň čestný gól. “Dievčatám som od začiatku prízvukoval, aby to brali ako kondičnú prípravu. Aby jazdili, pracovali s nohami. Dievčatá korčuľovali celých šesťdesiat minút. Tento zápas splnil tento účel,” povedal po zápase tréner Popradských líšok Ivan Bednár.

V polovici zápasu sa prestriedali brankárky na obidvoch stranách. V košickej brána nahradila Simonu Ležovičovú skúsená Ukrajinka Nataliya Kozachuch a v domácej bráne nahradila poľskú legionárku Martynu Sass Stela Madáčová, pre ktorú to bol prvý zápas v sezóne so zápisom. V bráne líšok už v tejto sezóne stála, ale keďže na jej bránu nemierila ani jedna strela, prvé čísla do štatistík si pripísala až v tomto zápase proti Košiciam. “Máme niekoľko dievčat po operáciach a vyzerá to tak, že pod nožom skončí aj bránkárka Blažeková. Stelka tak bude dostávať šancu postaviť sa do brány častejšie. Mala pár pekných zákrokov, tak som spokojný,” dodal domáci tréner.

Popradské líšky – ICE DREAM Košice 10:1 (3:0, 6:0, 1:1)
Góly: Gorecká 2, Orawska 2, Staroňová, Klembalová, Zielińska, Šulíková L., Czarnecka, Džurňáková – Doľáková

Foto: Peter Handzuš
Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM