Monika Vengrínová Krimi Krimi

Po TOMTO začal vyšetrovateľ stíhanie vo veci podvodu: Bacha, takto Popradčanka Oľga prišla o 3 500 eur

Muži zákona riešia veľmi smutný prípad. Pani Oľga z Popradu podľa slov polície prišla až o 3 500 eur, všetko odštartovalo telefonátom!

Ilustračný obrázok k článku Po TOMTO začal vyšetrovateľ stíhanie vo veci podvodu: Bacha, takto Popradčanka Oľga prišla o 3 500 eur
Zdroj: TASR

„V stredu (16.9.) popoludní na pevnú linku 84-ročnej pani Oľgy z Popradu volala žena, ktorá sa predstavila ako jej sesternica Jolana z Važca s tým, že potrebuje požičať na nejakú krátku dobu 2000 eur. Účel síce neuviedla, no sumu počas rozhovoru navýšila na 3500 eur, pričom sa malo jednať o preukázanie hotovosti pri nejakej bankovej operácii,“ povedala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Migaľová.

Ako policajná hovorkyňa ďalej uviedla, pani Oľga mala takúto hotovosť doma, tak ju pripravila do obálky a čakala pokiaľ po peniaze dotyčná „sesternica“ príde. „Počas čakania jej „sesternica“ opakovane volala, či už má peniaze pripravené, že po ne príde iná žena, lebo ona z banky nemôže odísť, vraj tam podpisuje nejaké doklady,“ informovala Migaľová.

A dodala, že po peniaze prišla neznáma mladá žena, ktorá obálku s hotovosťou prevzala a odišla. Ako Migaľová ďalej uviedla, dohoda znela, že neskôr sa „sesternica“ u pani Oľgy zastaví a dohodnú si spôsob splácania. „Keďže sa tak nestalo, pani Oľga svojej sesternici zavolala, no tá jej uviedla, že o ničom nevie,“ ozrejmila Migaľová s tým, že dôverčivá Popradčanka bola uvedená do omylu, čím jej vznikla škoda vo výške 3500 eur.

Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Poprade teraz začal trestné stíhanie vo veci prečinu podvodu, kde zákon stanovuje trestnú sadzbu odňatia slobody na jeden až päť rokov.

„Aj tento prípad je príkladom toho, že niektoré skutočnosti je potrebné si poriadne overiť a nedôverovať cudzím ľuďom – zvlášť v situáciách, kde ide o tzv. ,,rýchle rodinné pôžičky,, alebo prípady, keď je niekto v núdzi a potrebuje značnú finančnú hotovosť,“ uzavrela policajná hovorkyňa a dodala, že ohrozenou skupinou podvodníkov sú predovšetkým starší ľudia, ktorí sú dôverčiví a zároveň majú potrebu pomôcť každému.

foto: ilustračné

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM