Peter Handzuš Rôzne

Počasie láka do Vysokých Tatier turistov. Záchranári mali počas víkendu viacero zásahov

Leteckí záchranári z Popradu pomáhali cez víkend vo Vysokých Tatrách 7-ročnému chlapcovi a trom turistom so zranením dolnej končatiny.

Ilustračný obrázok k článku Počasie láka do Vysokých Tatier turistov. Záchranári mali počas víkendu viacero zásahov
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Pre prvých dvoch turistov leteli záchranári v sobotu pod Kriváň. „Na turistickom chodníku evakuovali najskôr 25-ročného muža, ktorý si podvrtol členok. V transportnej sedačke ho vrtuľník evakuoval z terénu a previezol na Štrbské Pleso, kde ho odovzdali privolanej posádke RZP,“ informovala hovorkyňa leteckých záchranárov Zuzana Turočeková. Následne sa vrátili pre turistku, ktorá si presilia ľavé koleno. Vrtuľníkom bola transportovaná do popradskej nemocnice.

Po návrate na stredisko v Poprade bola posádka vrtuľníka opäť privolaná k turistovi, ktorý si zranil koleno pri Téryho chate. Pilot vrtuľníka pristál na pracovnej ploche pri Téryho chate, kde 29– ročného turistu preložili na palubu vrtuľníka a previezli do Nemocnice Poprad.

Leteckí záchranári z Popradu leteli v nedeľu popoludní na pomoc 7-ročnému chlapcovi na Skalnaté Pleso. Chlapec spadol z preliezky na hlavu a ostal chvíľu v bezvedomí. Pilot vrtuľníka pristál na najbližšej vhodnej ploche neďaleko miesta nehody, lekár so záchranárom následne poskytli chlapcovi neodkladné ošetrenie. „Pri ich príchode bol už pri vedomí, na úraz si však nepamätal. S poranením hlavy ho preložili na palubu vrtuľníka a previezli do popradskej nemocnice,“ dodala Zuzana Turočeková.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM