Správy

Počasie prinesie takmer LETNÉ teploty! Budú lámať historické REKORDY

Počas uplynulých dní sa na Slovensku výrazne ochladilo. Tomu je nateraz koniec!

Ilustračný obrázok k článku Počasie prinesie takmer LETNÉ teploty! Budú lámať historické REKORDY
Zdroj: Pexels.com

Posledné dni sa niesli v znamení chladného počasia, ktoré navyše zatienilo silné zemetrasenie na východe Slovenska. To bolo napokon dokonca najsilnejšie za uplynulých 93 rokov!

Bude nezvyčajné teplo

Aktuálne to však vyzerá tak, že sa konečne môžeme tešiť na príjemnú zmenu. Ako informoval portál iMeteo.sk, pred nami je takmer letné počasie, kedy budú vysoké teploty lámať rekordy.

„V nadchádzajúcich dňoch bude počasie v Európe pod vplyvom rozsiahlej oblasti vysokého tlaku vzduchu, ktorá sa bude tiahnuť cez celé Stredomorie až nad Kaspické more. Slnečné a stabilné počasie tak čaká minimálne celú južnú polovicu Európy, vrátane nášho územia,“ píše portál.

Do našej oblasti bude navyše prúdiť mimoriadne teplý vzduch, ktorý vyženie teploty do nezvyčajných výšin.

Pripravte sa, že teploty budú aj o 10 °C vyššie ako je na súčasnú ročnú dobu bežné.

Na aké teploty sa môžeme tešiť?

„Už počas dnešného dňa nás čaká teplé i keď oblačné počasie. Oblačnosť sa začne zmenšovať až počas dňa od západu, čo ešte viac zvýši teploty. Maximálne teploty by sa dnes mali dostať na +17 až +24 °C, avšak na západe krajiny budú teploty atakovať až letnú hranicu +25 °C,“ informuje iMeteo.sk.

Od štvrtka bude ešte príjemnejšie. Na celom území bude jasno až polooblačno a teploty sa budú dostávať na hodnoty od +19 do +25 °C. V najteplejších regiónoch sa pritom môžu dostať až nad letnú hranicu +25 °C.

„Príjemné, slnečné a letné počasie čaká naše územie až do soboty. Potom by mala prísť zmena v počasí a opäť sa výrazne ochladí,“ dodáva portál.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM