Ľubomír Hudačko Správy

Pocta ako hrom: Významným Popradčanom udelili Ceny mesta aj primátora + ZOZNAM laureátov

Poprad zažil slávnostné zasadnutie Mestského zastupiteľstva.

Ilustračný obrázok k článku Pocta ako hrom: Významným Popradčanom udelili Ceny mesta aj primátora + ZOZNAM laureátov
Zdroj: Mesto Poprad

Slávnostné zasadnutie Mestského zastupiteľstva mesta sa uskutočnilo v Divadelnej sále Domu kultúry a jeho hlavným programom bolo udelenie ocenení za rok 2022. Mesto Poprad o tom informuje na svojej webstránke.

Hudobným hosťom bol 14-ročný talentovaný huslista Teo Gertler, laureát mnohých významných medzinárodných súťaží po celom svete.

Zviditeľnili mesto

Počas zasadnutia boli udelené boli dve Ceny mesta a šesť Cien primátora mesta Poprad.

„V každej dobe tu žili ľudia, ktorí sa pričinili o rozvoj mesta a stali sa jeho hybnou silou. Presadili sa vo svojom odbore natoľko, že sa stali všeobecnými autoritami a prispeli k zviditeľneniu Popradu aj za hranicami. Sú to ľudia, ktorí v živote čosi dosiahli a nemusia na seba nijako upozorňovať, lebo za nich hovoria ich skutky. Veď veľkosť človeka sa nemeria podľa slov, ale činov. Je mi cťou vzdať hold ich celoživotnej práci odovzdaním týchto ocenení," povedal v príhovore primátor Anton Danko.

Cenu primátora mesta za rok 2022 získal za významný tvorivý podiel na propagácii mesta Poprad doma i v zahraničí František Asher.

Za dlhoročnú odvedenú prácu a aktívny prínos v rámci súdneho lekárstva a za angažovanosť vo výbore Slovenskej súdnolekárskej spoločnosti získal ocenenie aj Anton Gavel.

Za výsledky vo vedeckej i riadiacej činnosti, za dlhoročné uchovávanie, rozvoj archívnictva i archívneho pracoviska v Spišskej Sobote a za významný podiel na regionálnej historiografii získala ocenenie PhDr. Božena Malovcová.

Obetavé práce

Ocenenie získal aj Mgr. Dušan Nebus, a to za dlhoročnú obetavú prácu, profesionálny prínos v oblasti školstva, úspešné projekty v rámci bilingválneho vzdelávania a vynikajúce výsledky v riadiacej pozícií.

Za profesionálny dlhoročný prínos vo výchovno-vzdelávacej činnosti, podporu mladých športových talentov a za vynikajúce výsledky v riadiacej pozícií získal cenu primátora mesta PeadDr. Ján Poracký a RNDr. Ján Verný za dlhoročnú obetavú prácu, profesionálny prínos v oblasti školstva a za vynikajúce výsledky v riadiacej pozícií.

Cenu mesta Poprad získal MUDr. Štefan Sámel za rozvoj zdravotníctva v meste a okrese Poprad a to za oddanú a zanietenú dlhoročnú prácu, bohatú odbornú a publikačnú činnosť a za výchovu celého radu odborníkov z internistických odborov.

Doc. MUDr. Ivan Solovič ju získal za významný prínos v pneumológii a ftizeológii, za odborný prístup a starostlivosť počas pandémie COVID-19, za vedeckú výchovu, publikačnú činnosť, vedecké, odborné a organizačné činnosti i projekty v rámci zdravotníctva.

Ďalšie zaujímavosti zo siete Dnes24:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM