Rôzne

Pod Tatrami pribudlo ďalšie medzinárodné spojenie: Z Tatier sa dostaneme priamou linkou až do Budapešti

Z Krakova až do Budapešti priamou linkou so zastávkami v Ždiari, Tatranskej Lomnici a v Starom Smokovci. Takto budú premávať „zelené“ autobusy na novej medzinárodnej linke.

Ilustračný obrázok k článku Pod Tatrami pribudlo ďalšie medzinárodné spojenie: Z Tatier sa dostaneme priamou linkou až do Budapešti
Zdroj: Trenčiansky samosprávny kraj

„Okrem priameho spojenia z Košíc alebo Prešova so strediskami vo Vysokých Tatrách, sa tak otvára ďalšie spojenie východného Slovenska s letiskom v Budapešti,“ uviedla hovorkyňa autobusového prepravcu FlixBus Martina Čmielová.

Nová medzinárodná linka vedie z poľského Krakova, cez Vysoké Tatry do Košíc a ďalej pokračuje na letisko v Budapešti až do centra mesta. Jazdiť bude dvakrát denne, pričom zastávky sa mierne líšia. Raz denne zastavuje v Ždiari a raz denne namiesto toho v Prešove. „Dlhodobo sa snažíme sprístupniť obyvateľom regionálnych miest európske metropoly, ideálne priamym spojom. Nová linka ale okrem metropol, ako sú Krakov alebo Budapešť, ponúkne aj zastávky vo Vysokých Tatrách, ktoré oslovia milovníkov turistiky a slovenských hôr,“ skonštatovala Čmielová.

Z Krakova vychádzajú spoje na novej linke denne o 10.30 h a o 12.40 h zastavujú v Ždiari, potom o 13. hodine v Tatranskej Lomnici a o desať minút neskôr v Starom Smokovci. Ďalej pokračujú na Poprad a Košice, odkiaľ odchádzajú o 15.30 h. Na letisko v Budapešti dorazia o 19. hodine.

„Nočný spoj na rovnakej trase vychádza o 22. hodine a vo Vysokých Tatrách zastavuje v Lomnici o 00.25 h a v Starom Smokovci o desať minút neskôr. Po Poprade zastaví v Prešove o 2.10 h a z Košíc odchádza o 2.40 h. Na letisko dorazí o 6.20 h tak, aby cestujúci stíhali ranné lety,“ konkretizovala hovorkyňa s tým, že v opačnom smere z centra Budapešti odchádzajú spoje každý deň o 11.20 h a desať minúť pred polnocou, z Košíc smerom do Tatier o 15.40 h a päť minút pred 4. hodinou. Na konečnú do Krakova dorazia krátko po 20. hodine.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM