Rôzne

Vlakové spojenie Popradu s poľskou Muszynou po deviatich rokoch opäť ožíva: Fungovať bude počas leta

Po takmer deviatich rokoch ožíva železničná doprava na skoro zabudnutej trati Poprad – Stará Ľubovňa – Plaveč – Muszyna. Vlaky tu budú premávať počas letných prázdnin.

Ilustračný obrázok k článku Vlakové spojenie Popradu s poľskou Muszynou po deviatich rokoch opäť ožíva: Fungovať bude počas leta
Zdroj: shutterstock

Dva regionálne rýchliky budú jazdiť od 29. júna do 1. septembra, a to dvakrát za deň v sobotu aj nedeľu. Zastavovať budú v Kežmarku, Spišskej Belej, Podolínci, Starej Ľubovni a v Plavči. Zo stanice Poprad vyrazia v časoch 7.30 hod. a 15.27 hod., do Starej Ľubovni prídu o 8.34 hod. a 16.34 hod. Do cieľovej stanice Muszyna dorazia s príchodom o 9.10 hod. a 17.21 hod. Z poľského mesta Muszyna vyrazia späť do Popradu o 9.58 hod. a 17.50 hod. Informovala o tom Lea Heilová z Oddelenia komunikácie a propagácie Prešovského samosprávneho kra­ja.

„Turisti budú mať na železničnej stanici v Starej Ľubovni zabezpečené aj prípojné autobusy mestskej hromadnej dopravy, ktoré ich vyvezú až k Ľubovnianskemu hradu a späť. Zastávku si tak môžu urobiť na najnavštevovanejšom hrade Prešovského kraja a popoludní pokračovať ďalej do poľskej Muszyny,“ načrtol Majerský.

Zo železničnej stanice majú autobusy MHD odchod o 8.35 hod., 10.35 hod., 15.40 hod. a 17.30 hod. Trasu na Ľubovniansky hrad zvládnu zhruba za desať minút. Späť na železničnú stanicu vyrazia v časoch o 9.00 hod., 11.00 hod., 16.00 hod. a 17.50 hod.

„Zabezpečené prípojné spojenia budú mať turisti aj v stanici Muszyna. A to a zo stanice Kraków a Jaslo,“ doplnila Heilová s tým, že záujemcovia sa z Popradu do Muszyny odvezú za 5 eur, pričom dieťa do 16 rokov zaplatí polovicu z ceny.

foto: ilustračné

Zdroj: Prešovský samosprávny kraj
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM