Monika Vengrínová Iné športy

Pod Tatrami vyrastajú šikovné krasojazdkyne: Priniesli si kompletnú zbierku medailí i titul

Dokonalá elegancia, dych vyrážajúce kúsky na konskom chrbte. Voltížne jazdenie je krásne, ale poriadne náročné. Malé krasojazdkyne však ukázali, že to vedia. Z majstrovstiev Slovenska si priniesli niekoľko medailí vrátane tej najvzácnejšej.

Ilustračný obrázok k článku Pod Tatrami vyrastajú šikovné krasojazdkyne: Priniesli si kompletnú zbierku medailí i titul
Zdroj: Dnes24.sk

Tohtoročné Majstrovstvá Slovenskej republiky vo voltížnom jazdení sa konali v Národnom žrebčíne Topoľčianky. Nechýbali tam ani dievčatá z voltížneho klubu OZ Galaxia, ktoré pod vedením Márie Fogašovej trénujú v Spišskej Teplici. A skutočne sa im darilo.

Majsterkou Slovenska v kategórii Staršie deti sa stala 11-ročná Ema Kolesárová zo Spišskej Teplice. Výborne predvedenou náročnou voľnou jazdou na hudbu z filmu Saxana si získala výrazný bodový náskok už v sobotňajšom 1. kole. V nedeľnom finále svoje vedenie potvrdila a získala zlato.

V rovnakej kategórii sa umiestnila na bronzovej priečke Pavlína Chudíková z Tatranskej Lomnice. Okrem toho, Ema spolu s Pavlínou doplnili sadu klubových medailí striebrom v súťaží dvojíc. Juniorka Veronika Chrkavá zo Svitu skončila tesne za medailistami na výbornom 4. mieste.

Najbližšie sa dievčatá predvedú na exhibičnom vystúpení v Betliari, kde sa 11.októbra bude konať 19.ročník Jazdy sv. Huberta.

Majstrovstvá Slovenska vo voltížnom jazdení
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM