Samospráva

Podchod v Poprade prešiel výraznou zmenou: Takto vyzerá po obnove, FOTO

Podchod, ktorý spája centrum mesta Poprad s Kukučínovou ulicou prešiel výraznou zmenou. Prinášame aj fotografie z miesta.

Ilustračný obrázok k článku Podchod v Poprade prešiel výraznou zmenou: Takto vyzerá po obnove, FOTO
5
Galéria

V júni tohto roka mesto odovzdalo stavenisko na rekonštrukciu podchodu a začiatkom septembra boli všetky práce ukončené. Celá rekonštrukcia tak trvala tri mesiace.

„Predmetom samotných rekonštrukčných prác boli úpravy povrchov, vnútorných i vonkajších stien. Vymenená bola aj dlažba, upravovali sa samotné schodiská a samozrejme aj existujúca rampa. Súčasťou rekonštrukcie bola aj výmena osvetlenia. Stavba bola financovaná z rozpočtu mesta a celkové náklady si spolu vyžiadali 83 000 eur,“ uviedla popradská radnica.

Tá zároveň dodala, že podchod z Okružnej ulice smerom na Kukučínovu ulicu je veľmi frekventovaný, vedie popod železničnú trať do Tatravagónky a takisto cez neho prechádza množstvo študentov z Gymnázia na Kukučínovej ulici.

„Pred rekonštrukciou pôsobil tmavo a občania mesta sa tak necítili veľmi bezpečne. V súčasnosti je podľa nášho názoru oveľa svetlejší, čistejší a príjemnejší. Rekonštrukciou tohto podchodu sa zlepšili podmienky pre našich obyvateľov, ktorí ho využívajú,“ povedala vedúca odboru výstavby MsÚ Poprad Kristína Horáková.

„V podchode smerom na Kukučínovu ul. došlo z našej strany aj k realizácii určitých technických opatrení, ktoré výrazným spôsobom prispejú k zvýšeniu pocitu bezpečia občanov,“ doplnil náčelník MsP Marián Gardoš.

Nezabudnite si pozrieť aj priloženú fotogalériu.

Sledujte nás aj na našom FacebookuInstagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Popradu a okolia.

V Poprade zrekonštruovali frekventovaný podchod: ZÁBERY z miesta
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM