Krimi

Podpáli jej dom i auto: Za tieto vyhrážky hrozí Popradčanovi (22) až desať rokov basy

22-ročnému Popradčanovi, ktorý sa, podľa slov polície, vyhrážal 41-ročnej žene, hrozí basa. Odsedieť si môže až desať rokov.

Ilustračný obrázok k článku Podpáli jej dom i auto: Za tieto vyhrážky hrozí Popradčanovi (22) až desať rokov basy
Zdroj: pixabay.com

Poriadne si zavaril 22-ročný mladík z Popradu, ktorý sa mal, podľa polície, prostredníctvom internetu vyhrážať 41-ročnej žene takisto z Popradu. Za vyhrážky mu teraz hrozí basa.

Prostredníctvom jednej z internetových aplikácií, poslal tento muž žene správu. Stalo sa tak v pondelok 19. augusta. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligayová.

„Táto správa obsahovala informáciu, že pokiaľ oslovená žena nedá súhlas na jeho prepustenie z nemocnice, v ktorej sa momentálne nachádza, tak jej podpáli dom aj auto,“ vysvetlila policajná hovorkyňa a dodala, že mladík žiadal ženu o súhlas opakovane a jeho vyhrážky sa stupňovali.

Ako Ligdayová ďalej uviedla, popradský vyšetrovateľ na základe týchto udalostí obvinil mladého Popradčana zo zločinu vydierania, obmedzil ho na osobnej slobode a umiestnil ho do cely policajného zaistenia .

„Vyšetrovateľ naň spracoval podnet na podanie návrhu na vzatie obvineného do väzby,“ dodala hovorkyňa s tým, že zákon pri tomto trestnom čine stanovuje trestnú sadzbu odňatia slobody na štyri až desať rokov.

foto: ilustračné

Viete, ako v prípade núdze volať na číslo 158? Pozrite si video…

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: KRPZ Prešov
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM