Martin Sýkora Samospráva

Podtatranská obec dostáva facelifting: Historický park vo Vlkovej ožíva

Obec Vlková v kežmarskom okrese získala peniaze z eurofondov na obnovu historického parku. Práce a čiastočnú revitalizáciu plánujú dokončiť do konca leta.

Ilustračný obrázok k článku Podtatranská obec dostáva facelifting: Historický park vo Vlkovej ožíva
7
Galéria
Zdroj: TASR

Chodníky, lavičky a jazierko

Obec Vlková sa môže pochváliť starým anglickým historickým parkom. Ten však dlho stagnoval. Dlhodobo patril silnej miestnej rodine Wielandovcov, ktorí vlastnili vo Vlkovej majetky do roku 1945. V obci sa okrem dvoch kaštieľov zachoval aj historický park.

„Cez eurofondy budujeme chodníky a revitalizujeme jazierko s lavičkami, kde ľudia nájdu oddych. Zrealizovať to chceme do konca leta,“ uviedol starosta Vlkovej Peter Bendík.

Na kompletnú rekonštrukciu parku je podľa projektovej dokumentácie potrebných 400 tisíc eur. Podtatranci dostali 83 tisíc, takže celý park sa zatiaľ zrevitalizovať nepodarí. „Park slúžil niekedy ako oddychová zóna pre rodinu Wielandových. V minulosti sa tu členovia rodiny chodili člnkovať. Súčasťou parku je aj cintorín rodiny Wieland,“ dodal Bendík.

Zdroj: Dnes24.sk

Park spojí viacero miest

Anglický park pozostáva z troch hektárov. Miestni majú v pláne prepojiť najfrekventova­nejšie miesta v obci. „Po rekonštrukcii obecného úradu sa bude prechádzať chodníkom cez park s cieľom spojiť základnú školu so športovým areálom,“ dodal starosta. Predpokladané ukončenie prác je naplánované na koniec leta.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM