Martin Sýkora Iné športy

Podtatranský tenis na vzostupe: Sústreďuje sa do jedného silného klubu

Tenis má v Poprade svojich fanúšikov i svoje miesto. Ambíciou nového tenisového klubu je robiť pod Tatrami vrcholový šport, čo dokázalo aj slovenské ligové finále.

Ilustračný obrázok k článku Podtatranský tenis na vzostupe: Sústreďuje sa do jedného silného klubu
Foto: Martin Sýkora

Posledný krát v inom drese?

Popradčania vedia hrať tenis. Tatranci Michal Pažický a Juraj Simčák spolu s Popradčanom Dominikom Šprochom boli súčasťou slovenského ligového finále, v ktorom uplynulý víkend nakoniec podľahli STU Bratislava. Získali však skalp Trnavy, ktorú vyradili aj s reprezentantmi Molčanom, Zelenayom a Martinom. Podtatranci si však vo finále obliekli dres TK Spišská Nová Ves. V budúcnosti by sa to malo zmeniť, keďže v Poprade vznikol nový subjekt – Mestský tenisový klub Poprad – Tatry. „Prvotným cieľom je navrátiť celistvosť popradského tenisu do jedného klubu. V Poprade fungujú tenisové kluby, ale z môjho pohľadu – bez urážky – nejde o plnohodnotné kluby. To zastrešenie je potrebné a naplneniahodné. Klub by mal zastrešovať malé deti, školy, ale robiť aj vrcholový šport,“ povedal predseda MTK Igor Lupták.

MTK Poprad - Tatry tenis
3
Galéria
Foto: Martin Sýkora

Nový klub, veľké ambície

Novozaložený klub má svoje ambície. Už samotný názov klubu hovorí o spojení tenistov z Popradu a Vysokých Tatier. „Pod vedením Petra Simčáka sa klubový tenis chce etablovať. Sme v mesiaci jedna. Urobilo sa veľmi veľa práce. Trénuje tu 6 družstiev TK Vysoké Tatry, hrajú tu súťaže mládež i muži. Klubový život začal,“ vysvetlil predseda klubu, ktorý má za domovský stánok mestské tenisové kurty pri futbalovom Národnom tréningovom centre. Popradčania by radi v klube privítali aj tatranskú mládež. „Legislatívne sa nedalo dotiahnuť, aby všetkých 60 detí z TK Vysoké Tatry prešli do nového klubu. Malo by sa tak stať v priebehu tohto roka,“ dodal Lupták, hnací motor MTK.

V Poprade je na čom stavať. O tenis je záujem a výsledky najlepších Popradčanov hovoria v prospech bieleho športu na popradských kurtoch tak, aby v budúcnosti bola na slovenskej tenisovej mape značka Poprad – Tatry plne etablovaná a rešpektovaná.

Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM