Dominika Pacigová Rôzne

Pohyb v každom veku: Vitálni seniori si schuti zašportovali vo Svite

Seniori sa po roku stretli na Okresných športových hrách v areáli Iskra arény vo Svite, kde si zmerali sily. Rekordný počet prihlásených potešil organizátorov.

Ilustračný obrázok k článku Pohyb v každom veku: Vitálni seniori si schuti zašportovali vo Svite
7
Galéria
Foto: Peter Kostka

Športovo naladení občania, príjemné počasie a priateľská atmosféra boli súčasťou 8. ročníka Okresných športových hier seniorov. Súťažiť mohli v piatich disciplínach. Kopali na futbalovú bránku, hádzali granátom, medicinbalom, na basketbalový kôš a rýchlosť si preverili v behu na 40 metrov. Hier sa zúčastnili predstavitelia mesta i vzácni hostia.

Spartakiádna rozcvička

V priebehu roka sa stretávajú na mnohých akciách. Snažia sa aktívne využívať dni seniorského života. „Okresné športové hry robíme pre ľudí a dobrý pocit. Síce organizovanie podujatia nám vezme veľa síl a energie, stojí to za to,“ prezradil predseda ZO JDS vo Svite a hlavný organizátor podujatia Miroslav Jurčák s tým, že si veľmi váži pomoc primátora mesta Svit a žien z Centra voľného času.Pred tým, ako sa pustili do jednotlivých športových disciplín, sa poriadne rozhýbali. Rozcvičku viedla už tradične Daša Krišandová.

„Začali sme spartakiádnou rozcvičkou na piesne, ktoré odzneli na poslednej spartakiáde. Pripomenulo nám to roky minulého storočia,“ uviedol Jurčák a doplnil, že voľné chvíle im spestrila ľudová hudba Bystrianka.

Foto: Peter Kostka

Zdatní športovci

Jednotlivci si dobre počínali v každej disciplíne. Niektorí z nich sa športu venujú do dnešného dňa a hier sa zúčastňujú pravidelne. „Sú tu príjemní ľudia i priatelia v mojom veku. Som súťaživý typ, športujem od detstva. V súčasnosti hrávam nohejbal,“ prezradil Jozef Ištok, ktorý si vybojoval prvenstvo v behu i hode na basketbalový kôš.

„Myslím si, že sme naplnili heslo – hýb sa človeče, lebo budú hýbať s tebou. Športujeme, zabávame sa, užívame si spoločné chvíle,“ doplnil seniorský športovec Ľubor Čirský, ktorý si vybojoval zlatú medailu v hode granátom.

Pohyb je v každom veku dôležitý. Ak ide o šport, seniori sa dokážu poriadne zabaviť. „Napriek meteorologickým hrozbám nám počasie prialo. Panovala skvelá atmosféra, nik sa nezranil. Po organizačnej stránke sme s ďalším ročníkom športovej súťaže spokojní. Opäť sa lúčime so slovami veriac, že sa zdraví a plní energie stretneme aj na budúci rok,“ uzavrel Miroslav Jurčák.

Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM