Peter Handzuš Hokej

Pokračuje ženská hokejová extraliga: Na domácom ľade dominovali Popradské líšky

Po mesačnej vianočnej a reprezentačnej pauze pricestovala na zápas Extraligy žien do Popradu prešovská Šarišanka.

Ilustračný obrázok k článku Pokračuje ženská hokejová extraliga: Na domácom ľade dominovali Popradské líšky
73
Galéria
Foto: Peter Handzuš

Popradské líšky aj Šarišanka bojujú o lepšie postavenie pred playoff. Ani jeden tím sa už prakticky nemôže dotiahnuť na prvú Bratislavu. Stretnutie druhého a tretieho tímu sa po dlhej zápasovej pauze rozbiehalo pomalšie. Z prvého gólu sa tešili Popradčanky. Strelila ho nová posila Popradských líšok Viktória Ihnaťová, ktorá si prípsala ešte jeden bodový zápis v druhej tretine. Domáce hokejistky sa postupne rozohrali a ukázali kombinačne lepší hokej, ktorý priniesol aj zaslúžené góly a víťazstvo.

„Tento zápas nás nezastihol v dobrej forme. Od začiatku sme hrali slabo, v nejakom kŕči, nešli nám prihrávky, nešli nám nohy. Nabádal som dievčatá k väčšej aktivite, ale dnes bol Poprad jednoznačne lepší ako my,“ zhodnotil zápas tréner Šarišanky Prešov Róbert Marton.

Spokojneší bol po zápase domáci tréner Milan Skokan: „Na to zloženie, ktoré sme dnes mali, si myslím, že treba dievčatám poďakovať. Bolo vidieť, že sme mali dlhú pauzu. V prvej tretine to bolo ešte také rozhárané, nervózne. Potom sme sa dali dokopy a myslím, že sme vyhrali zaslúžene. Dievčatá viac kombinovali, lepšie strieľali, brankárka zachytala veľmi dobre.“

Foto: Peter Handzuš

V obidvoch tímoch sa pred záverom základnej časti snažili posilniť. Do Prešova odišla z Popradu Gabriela Žitňanská. Tá bola na ľade pri dvoch góloch Popradu. „Potrebovali sme vystužiť obranu. Gabika je skúsená obrankyňa. Dúfam, že sa dostane do formy, pretože mala cez vianočnú prestávku nejaké zdravotné problémy a v playoff bude oukej,“ povedal prešovský tréner Róbert Marton.

Po posilách sa cez asociačnú prestávku obzerali aj Popradské líšky. Do útoku sa trénerom podarilo získať Viktóriu Ihnaťovú zo Spišskej Novej Vsi, ktorá v posledných rokoch hrávala v Česku, Rusku a Švajčiarsku. V prvom zápase za Poprad dala dva góly. „My vieme, koho sme si tu zobrali. Veľmi dobre ju poznám, mal som ju aj v reprezentácii. Vidno, že tiež mala pár týždňov tréningovú pauzu, ale keď potrénuje, bude ešte lepšia. Je veľmi dobrá korčuliarka. Myslím, že divákov ešte veľakrát poteší,“ prezradil tréner Milan Skokan.

Popradské líšky – ŽHK 2000 – Šarišanka Prešov 5:1 (1:0, 2:1, 2:0)
Góly: Ihnaťová 2, Staroňová, Gorecká, Čulíková – Hajniková

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM