Martin Sýkora Rôzne

Pokuta za voľný pohyb psa: Popradská radnica uvažuje nad psím parkom

Majitelia štvornohých kamarátov v Poprade stále nemajú priestor, kde by ho mohli voľne pustiť. Ak tak teraz učinia, je možné , že dostanú blokovú pokutu.

Ilustračný obrázok k článku Pokuta za voľný pohyb psa: Popradská radnica uvažuje nad psím parkom
Zdroj: TASR

Pokuta za psa bez vôdzky

Poprad v súčasnosti nedisponuje priestorom, určeným pre voľný pohyb psov. Nemať psa na vôdzke sa môže pekne predražiť. Oslovila nás čitateľka, ktorá je bohatšia o nepríjemnú skúsenosť.

„Dokedy ešte budeme čakať na miesto pre voľný pohyb psov bez vodítka? Zaplatila som pokutu za výbeh mojej malej fenky 4 metre od vchodu do bytovky. Policajtka ma upozornila, že v celom meste Poprad nie je možný voľný pohyb akýchkoľvek psov, vraj mám ísť do lesa alebo na polia a lúky za mestom. Mám vyše 70 rokov a zdravotne postihnutého syna, naša fenka je miláčikom, chodíme ju venčiť aj 5 krát denne, ani v obchodoch a reštauráciach nie je s ňou problém, len vybehať sa nemá kde. Je mi strašne ľúto. Dokedy ešte?!!!“ napísala nám čitateľka, kontakt máme v redakcii.

Priestory hudbou budúcnosti

V meste rieši voľný pohyb psov všeobecne záväzné nariadenie (VZN). V jeho intenciách postupujú aj mestskí policajti. „Mestská polícia Poprad vykonáva kontrolu venčenia psov a dodržiavanie ustanovení zákona 282/2002 Z.z. , v prípade zistenia porušenia ustanovení uvedeného zákona rieši veci v zmysle zákona. Sankcia podľa VZN dosahuje výšku do 33 eur,“ informoval komunikačný manažér mesta Poprad Marián Galajda.

Téma psov v mestách rozdeľuje ľudí na dva tábory. Na jednej strane ide o obavu pred voľne sa pohybujúcimi psami, druhí volajú po zriadení lokalít, kde by takýto pohyb bol psom povolený. Samospráva má na tento účel vytipovaných viacero lokalít.

„Ide predovšetkým o sídliská Juh a Západ, kde predstavuje voľný pohyb psov vzhľadom na koncentráciu obyvateľov najväčší problém. Pracujeme na koncepte prvého z nich, požiadavky v súvislosti s riešením lokality už preberala majetková komisia. Dátum zriadenia prvého psieho parku závisí od rýchlosti spracovania projektu a schválenia investície,“ vysvetlil Galajda.

Psíkovia si teda budú raz môcť v Poprade veselo a beztrestne pobehovať. Otázka znie, že kedy to bude.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM