Martin Sýkora Správy

Poliaci potrebovali pomoc horských záchranárov: Žena padala stovky metrov

Nedeľa (12.2.) preverila schopnosť spolupráce medzi slovenskými a poľskými horskými záchranármi. Spôsobila to trojica poľských turistov, ktorá na slovenskej strane Tatier zažila nepríjemnú situáciu.

Ilustračný obrázok k článku Poliaci potrebovali pomoc horských záchranárov: Žena padala stovky metrov
5
Galéria
Zdroj: Horská záchranná služba/TOPR

Horskí záchranári boli v nedeľu dopoludnia požiadaní o pomoc pre trojicu poľských turistov, ktorí spadli spolu s prevejom v sedle Váha do Ťažkej doliny. Horskú záchrannú službu (HZS), ktorá o tejto udalosti informuje na svojej webovej stránke, požiadali o pomoc pre turistov poľskí kolegovia z TOPR-u. Jeden z turistov zostal hore na preveji, ďalší spadol niekoľko desiatok metrov, jedna žena spadla niekoľko stoviek metrov spolu s masou snehu, ktorá sa spustila dole žľabom.

„Zranenú mala tvár a utrpela viaceré pomliaždeniny na celom tele,“ uviedla stránka horských záchranárov.

Poveternostné podmienky nedovolili nasadenie leteckých záchranárov z Popradu, preto o súčinnosť požiadali vrtuľník z TOPR-u. Posádka poľských horských záchranárov evakuovala ženu pomocou palubného navijaku priamo z terénu a vysadila ju na Štrbskom Plese do rúk záchranárov HZS. „Zranená turistka odmietla ošetrenie v zdravotníckom zariadení a na svoju žiadosť odišla vlastnou dopravou domov do Poľska,“ informuje HZS.

Zdroj: Facebook/Horská záchranná služba
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM