Peter Handzuš Krimi

Policajný záťah v našom meste: Hliadky sa zamerali na odľahlé miesta i staré budovy

V posledných týždňoch zaznamenala polícia v Prešovskom kraji niekoľko trestných činov násilného či sexuálneho charakteru. Polícia preto v uplynulých dňoch vykonala v mestách Prešov, Poprad a Stará Ľubovňa a v ich okolí preventívno-bezpečnostné a pátracie akcie.

Ilustračný obrázok k článku Policajný záťah v našom meste: Hliadky sa zamerali na odľahlé miesta i staré budovy
Zdroj: Policajný zbor SR

„Spomeňme napríklad lúpež na prešovskej autobusovej stanici, z ktorej boli obvinení štyria mladíci z obce Chminianske Jakubovany, alebo pokus znásilnenia ženy, ktorá sa opaľovala pri rieke Sekčov v Prešove. V tomto prípade bol obvinený mladík z obce Svinia,“ povedal policajný hovorca Daniel Džobanik. Podobné prípady evidujú policajti aj v iných mestách kraja, zvlášť od obdobia kedy sa oteplilo, dni sa predlžujú a ľudia sa tak vo väčšom počte a dlhšie zdržiavajú vonku. „Okrem týchto závažných trestných činov evidujeme aj rôzne priestupky, či obťažovanie obyvateľov a turistov ako aj vyberanie kontajnerov, po ktorých ostáva neporiadok,“ dodal Džobanik.

Páchatelia nebývajú miestni

V rámci vyšetrovania jednotlivých prípadov bolo zároveň zistené, že viacerí páchatelia neboli občanmi mesta, v ktorom sa dopustili protiprávneho konania. „Hlavne ak išlo o väčšie mesta, tak títo ľudia prespávajú v ich odľahlých častiach, napr. pri riekach, pod lesmi, za hromadnými garážami, zničených budovách a na cudzích pozemkoch a odtiaľ už v skorých ranných hodinách vyrážajú do miest a dopúšťajú sa rôznej protiprávnej a protispoločenskej činnosti,“ vysvetlil Džobanik.

Skontrolovali 112 ľudí

Policajti sa zamerali na hľadané osoby, veci pochádzajúce z trestnej činnosti a podozrivých z trestných činov a priestupkov. Celkovo policajti skontrolovali 112 osôb, pričom sedem bolo predvedených na policajné oddelenie na vykonanie procesných úkonov, resp. zistenie totožnosti. Jednej osobe bol zadržaný občiansky preukaz z dôvodu jeho značného poškodenia. „Počas akcií policajti zistili 22 rôznych priestupkov a jeden trestný čin,“ uzavrel Džobanik. Policajti skontrolovali aj 78 motorových vozidiel.

Vo všetkých troch mestách akcie prebehli bez zranení, závad a rušivých javov.

Policajná akcia v Prešove, Poprade a Starej Ľubovni
5
Galéria
Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM