Monika Vengrínová Krimi

Polícia: Pracovník popradského katastra svojím konaním spôsobil škodu 80 000 eur!

Muž z Tatranskej Lomnice (65) ešte v roku 2012 svojím rozhodnutím podľa polície zmaril splnenie dôležitej úlohy, čím spôsobil škodu vo výške 80 tisíc eur. Obvinený je z prečinu marenia úlohy.

Ilustračný obrázok k článku Polícia: Pracovník popradského katastra svojím konaním spôsobil škodu 80 000 eur!
Zdroj: Webnoviny.sk

„Ešte v roku 2012 muž z Tatranskej Lomnice ako pracovník Správy katastra Poprad svojim rozhodnutím o povolení vkladu do katastra nehnuteľností, po posúdení všetkých potrebných listín, povolil vklad vlastníckeho práva do katastra nehnuteľností k jednému z popradských bytov,“ vysvetľuje Jana Migaľová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove.

Policajná hovorkyňa ďalej uviedla, že tento vklad obvinený muž povolil napriek tomu, že procesné podmienky na povolenie vkladu splnené neboli, čo znamená, že tento návrh na vklad mal zamietnuť. „Týmto konaním zmaril splnenie dôležitej úlohy a spôsobil škodu vo výške 80 tisíc eur,“ dodala Migaľová.

Obvinenému z prečinu marenia úlohy verejným činiteľom hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody až na päť rokov. Momentálne je stíhaný na slobode.

Foto: ilustračné

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM