Hokej

Poľky pod vedením Ivana Bednára: Aký výsledok uhrajú proti Slovenkám?

Úspešný tréner popradských hokejistiek Ivan Bednár bude ako tréner poľskej ženskej hokejovej reprezentácie čeliť slovenskému reprezentačnému výberu.

Ilustračný obrázok k článku Poľky pod vedením Ivana Bednára: Aký výsledok uhrajú proti Slovenkám?
1
Galéria

Poľský národný tím pôsobí v kategórii B, z ktorej sa Slovensku podarilo postúpiť do A-skupiny I.divízie. „Som rád, že poľský zväz naplánoval takéto ťažké zápasy so súpermi, ktorí sú o kategóriu vyššie ako poľský národný tím. Je to veľmi dobré na to , aby sme si mohli otestovať silu nášho výberu a mohli zapracovať na chybách , ktoré sa v takýchto zápasoch ukážu,“ uviedol Bednár. V poľskom národnom výbere pôsobí aj hráčka Kamila Wieczorek, ktorá hrala dva roky pod Bednárovým vedením v tíme Popradských líšok.

„Sú tam šikovné dievčatá, ten tím má perspektívu a budúcnosť. Máme tam hokejistky , ktoré hrajú v Dánsku, v Českej republike, na Slovensku, ale samozrejme najmä doma v Poľsku. Prvé vzájomné spoznávanie s tímom prebehlo počas asociačnej prestávky v auguste, pred prípravnými zápasmi s Maďarskom, kde som sa len zoznamoval s jednotlivými hráčkami. Teraz máme od pondelka počas druhého asociačného termínu týždeň na to, aby sme pracovali systémovo. Trénujeme presilovky, oslabovky, robíme na systéme, ktorý chceme hrať aj na majstrovstvách sveta. Chceme produkovať pekný hokej a samozrejme vyhrávať,“ doplnil Bednár.

Foto: Peter Handzuš

Popradčan, ktorý spolu s kolegom Milanom Skokanom trikrát doviedol Popradské líšky k titulu majsteriek Slovenska, podpísal zmluvu s Poľským zväzom ľadového hokeja začiatkom augusta. „Dostal som ponuku na dvojročnú profesionálnu zmluvu. Veľmi, veľmi ma to prekvapilo, že moju prácu si všimol niekto z cudziny. Trošku zamrzí, že si to nevšimol nikto na Slovensku. Možnosť pracovať dva roky naplno len pre susedov som ale napokon kvôli Popradským líškam odmietol a dohodli sme sa na zmluve len na asociačné termíny. Kolega pri kormidle ŽHK Poprad Milan Skokan to počas mojej neprítomnosti určite zvládne a dievčatá si odo mňa tých pár dní aspoň oddýchnu,“ uzavrel s úsmevom Bednár. Zápasy Poľska so Slovenskom sú na programe 11. a 12. novembra v Katowiciach.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM