Martin Sýkora Šport

Poprad bude žiť olympiádou: Vo vzduchu cítiť najväčšie športové podujatie

Športová olympiáda mesta Poprad (ŠOMP) štartuje 30. januára. Jej dvadsiaty tretí diel sa ponesie v znamení blížiacej sa zimnej olympiády v juhokórejskom Pyeongchangu.

Ilustračný obrázok k článku Poprad bude žiť olympiádou: Vo vzduchu cítiť najväčšie športové podujatie
Zdroj: Mesto Poprad

Prekročenie hraníc mesta

Týždeň pred najvýznamnejším športovým sviatkom roka pozdraví slovenských olympionikov popradská mládež. „Aktuálny ročník olympiády je v tomto špecifický. Deti budú symbolicky bojovať o vavríny skôr ako slovenskí reprezentanti v Južnej Kórei. Myslím, že tak majú o motiváciu postarané,“ povedal referent mládeže a športu a zároveň koordinátor Športovej olympiády mesta Peter Procházka. Leitmotívom popradskej akcie pritom je, aby sa mladí čo najviac hýbali. „Po zavedení určitých noviniek z vlaňajška plánujeme tentoraz model olympiády stabilizovať. Narážam najmä na udržanie sánkovania v programe a to z dôvodu, že organizovaním pretekov v ľadovom koryte sánkarského trenažéra v Starom Smokovci prekračujeme nielen hranice mesta, ale sme v rámci Slovenska unikátni,“ informoval Procházka. Mesto po pozitívnom ohlase na dvadsiaty druhý ročník oslovilo viacerých partnerov. „Bez nich by tento športový sviatok neexistoval. Chcem im aj touto cestou poďakovať. Významne sa totiž podieľajú na rozvoji osobností mladých ľudí. Lebo len v zdravom tele, vládne zdravý duch,“ uzatvára Procházka z odboru školstva, mládeže a športu MsÚ Poprad.

ŠOMP Poprad 01/2018
3
Galéria

Program ŠOMP

30. január 2018

Beh na lyžiach – od 10:00 hod. v Snowparku Lučivná
Lyžovanie a snowboard obrovský slalom – od 10:00 hod. v Snowparku Lučivná

31. január 2018

Bowling – od 8:30 hod. v bowlingovom centre v ZOC MAX
Sánkovanie – od 9:45 hod. v sánkarskom štartovacom trenažéri v Starom Smokovci
Rýchlokorčuľo­vanie – short track – od 10:00 hod. na Zimnom štadióne mesta Poprad

Predkrm zimnej časti ŠOMP obstaralo plávanie 10. novembra 2017 v popradskom vodnom meste. Štartovalo 88 pretekárov z 12 základných škôl.

Zdroj: Poprad24/Mesto Poprad
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM