Martin Sýkora Hokej

Poprad doma zdolal Liptovský Mikuláš: Hokejisti už myslia na vyraďovačku

Popradskí hokejisti na domácom ľade nezaváhali proti nebezpečným Liptákom. Na úvod diváci zatlieskali Štefanovi Fabianovi, ktorý pokoril hranicu tisíc odohratých zápasov v najvyššej slovenskej súťaži.

Ilustračný obrázok k článku Poprad doma zdolal Liptovský Mikuláš: Hokejisti už myslia na vyraďovačku
Foto: Peter Handzuš

V Poprade si pred začiatkom stretnutia uctili pamiatku zavraždeného novinára Jána Kuciaka a jeho priateľky Martiny Kušnírovej minútou ticha.

Obe mužstvá sa do zápasového tempa dostávali veľmi vlažne. V polovici prvej tretiny pohrozili vo vlastnom oslabení Liptáci. McDowell stratil puk na útočnej modrej a na Kováča sa rútil osamotený Piatka. Jeho zakončenie ale opečiatkovalo iba hornú žrď. Na opačnej strane sa do úniku predral Buc, ale ani na dvakrát Košarišťana neprekonal. Keď sa už zdalo, že sa tímy odoberú na prvú prestávku zmierlivo, udreli domáci. Odrazený puk sa dostal k Bucovi a ten ho bekhendom poslal do siete – 1:0.

Gól do šante pomohol Popradčanom. V 22. minúte už vyhrávali o dva góly. V rohu klziska vybojoval Paločko puk pre Abdula, ktorý si nakorčuľoval pred bránku a nekompromisne prestrelil Košarišťana. Hostí gól zaskočil a dlho sa na ľade hľadali. V 26. minúte poslal Nádašdi peknú prihrávku na Vybírala. Ten ušiel Königovi a pohral sa i s padajúcim Kováčom – 2:1. Následne si hostia vypracovali viacero sľubných príležitostí a zahrmelo na druhej strane. Ľahká strela Abdula prepadla Košarišťanovi a Poprad opäť viedol o dva góly. V 36. minúte sa v rýchlom slede nechali tesne po sebe vylúčiť dvaja domáci obrancovia a Liptáci mali takmer dvojminútovú početnú výhodu o dvoch hráčov. V nej hostia pekne zakombinovali a Huna pohodlne do prázdnej brány znížil na 3:2.

Hneď po návrate z druhej prestávky mal vyrovnanie na hokejke Langhammer. Jeho dorážku po Žiakovej strele ale Kováč fantasticky vyrazil. Hostia boli v treťom dejstve aktívni a vypracovali si viacero gólových šancí. Proti vyrovnaniu bol ale vynikajúco chytajúci popradský brankár. V sieti neskončila ani superšanca Uhríka, ktorý už puk posiela do prázdnej bránky. Ten sa ale mimo priestoru troch žrdí odrazil od brániaceho hráča domácich. V závere si obe striedačky vybrali oddychový čas, zmenu skóre už nepriniesla ani záverečná hra hostí bez brankára.

HK Poprad – MHK 32 Liptovský Mikuláš 3:2 (1:0, 2:2, 0:0)
Góly: 20. Buc (Vartovník, Petran), 22. Abdul (Paločko), 32. Abdul (Paločko) – 26. Vybíral (Nádašdi, Moravčík), 37. Huna (Langhammer, M. Sukeľ). Rozhodovali: Kalina, Lauff – Gajan, Gavalier, vylúčení: 3:3, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 964 divákov.
Poprad: Kováč – Brejčák, König, McDowell, Petran, Fabian, Dinda, Davydov, Bdžoch – Štrauch, Nagy, Svitana – Vartovník, Heizer, Buc – Bondra, Paločko, Abdul – Koky, Ježek, Hvila
L. Mikuláš: Košarišťan – Moravčík, Tabaček, Gründling, Nemec, Mezovský, Nádašdi, Bača, Kurali – Vybíral, M. Sukeľ, Laco – Števuliak, Langhammer, Ru. Huna – J. Sukeľ, Piatka, Kriška – Lištiak, Uhrík, Žiak

Foto: Peter Handzuš

Marcel Ozimák, tréner Popradu: „Nám bolo úplne jasné, že k nám nepríde odovzdaný súper, čo sa aj potvrdilo. Mikuláš bojoval o každý puk. My sme v priebehu zápasu trocha poľavili, najmä čo sa týka dôrazu vzhľadom k predošlým zápasom. To sa nám mohlo vypomstiť. Som rád, že chalani to ustáli a dotiahli zápas do víťazného konca. Verím, že našu víťaznú šnúru ešte natiahneme. Dôležitý bude vstup do play-off.“
Marek Uram, tréner Liptovského Mikuláša: „Musím povedať, že na zápas sme sa pripravili. V prvej tretine škoda toho gólu z konca, keď nám Poprad odskočil. V druhej tretine bol Poprad lepší. V jej závere sme inkasovali smolný tretí gól. V presilovke o dvoch hráčov sme znížili, ale v tretej časti sme nepremenili naše šance a odchádzame bez bodov.“

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM