Simona Ivančáková Rôzne

Poprad dostal od ministerstva do rúk špeciálnu techniku: Primátor už rozhodol o jej umiestnení, v tejto lokalite bude jej domov!

Mesto Poprad dostalo od Ministerstva vnútra Slovenskej republiky špeciálnu techniku. Primátor Jozef Švagerko už rozhodol, v ktorej mestskej časti nájde svoj domov.

Ilustračný obrázok k článku Poprad dostal od ministerstva do rúk špeciálnu techniku: Primátor už rozhodol o jej umiestnení, v tejto lokalite bude jej domov!
Zdroj: Dnes24.sk

Poprad dostal od ministerstva do svojich rúk špeciálnu techniku v podobe protipovodňového vozíku. O jeho presnom umiestnení následne rozhodol primátor mesta Poprad Jozef Švagerko. „V Strážach pod Tatrami máme najväčší problém s vodou a preto si Stráže takúto techniku zaslúžia. Je to ale vozík pre mesto Poprad, takže ak aj niekde inde vyskytne potreba jeho využitia, tak bude k dispozícii," vysvetlil primátor.

„Vozík má plávajúce čerpadlo, kalové čerpadlo, elektrocentrálu, povodňové bariéry a ďalšie veci, s ktorými sa dá pomáhať v prípade povodní," uviedol riaditeľ OR HAZZ v Poprade Ondrej Šproch. „Sme radi, že primátor rozhodol prideliť vozík Strážam, pretože tie sú v Poprade najviac ohrozené povodňami. Ale samozrejme, ak bude treba, budeme pomáhať aj v iných častiach," doplnil tajomník Dobrovoľného hasičského zboru Poprad – Stráže Milan Palko.

Mesto Poprad je jednou zo 621 samospráv na Slovensku, ktoré protipovodňový vozík dostali. Špeciálna technika bude umiestnená priamo v obciach, kde bude k dispozícii pre dobrovoľných hasičov na zásahy v čase záplav. Distribúcia vozíkov do 621 samospráv po celom Slovensku bola súčasťou projektu Aktívne protipovodňové opatrenia, ktorý je financovaný z Kohézneho fondu prostredníctvom operačného programu Životné prostredie. Hodnota jedného vozíka je zhruba 14 500 eur.

Čítajte tiež:

Protipovodňový vozík má už aj Poprad. Radnica ešte nerozhodla, ktorý DHZ ho bude používať

Víťazný vianočný stromček v Poprade? Tak takáto výzdoba sa len tak nevidí!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM