Kultúra

Poprad je už sviatočne vysvietený: Čo pribudlo a ako to bude s vianočnými trhmi?

Popradská radnica ani tento rok nezabudla na veľkonočnú vianočnú výzdobu.

Ilustračný obrázok k článku Poprad je už sviatočne vysvietený: Čo pribudlo a ako to bude s vianočnými trhmi?
5
Galéria

Mesto Poprad sa od soboty (5.12.) rozžiarilo vianočnou výzdobou, ktorá podľa samosprávy svojou pestrosťou a bohatosťou patrí k najkrajším na Slovensku. Informovala hovorkyňa mesta Jarmila Hlaváčová s tým, že tradičný vianočný jarmok sa pre pandémiu nového koronavírusu konať nebude.

Mikuláš ONLINE

Vianočnú výzdobu rozsvietil Mikuláš. Jeho príchod mohli deti i dospelí sledovať tento rok prvýkrát online v sobotu podvečer. „Chceme Popradčanom vytvoriť počas celých sviatkov peknú atmosféru. Okrem tradičných prvkov sme tento rok pripravili viaceré nové. Výzdoba je rozmiestnená po celom meste, výnimkou nie sú ani kruhové objazdy a mestské časti,“ uviedol primátor mesta Anton Danko.

Popradské Vianoce odštartoval prílet anjela do stredu najväčšieho kruhového objazdu. Tento rok k nemu v rámci vianočnej výzdoby pribudol ďalší, ktorý stojí na novom kruhovom objazde pri nemocnici. Okrem anjelov upútajú vodičov na kruhových objazdoch v meste aj ďalšie prvky výzdoby.

Pribudli novinky

Ako priblížila hovorkyňa, pri vstupe do Popradu v smere z Matejoviec bude vítať všetkých veľký nápis Vianoce. Oku návštevníka neunikne ani nadrozmerná rodinka bielych medveďov. Nápis Poprad je umiestnený na námestí vedľa súsošia sv. Egídia.

„Prekvapenie pribudlo v parku pri kine Tatran, kde sú umiestnené nové prvky zvierat v téme Všetci spolu,“ doplnil primátor.

Veľká guľa, vianočný stromček i adventný veniec podľa slov Hlaváčovej ostávajú na svojom pôvodnom mieste. Vyzdobená je aj Ulica 1. mája. Veľké korčule sú po novom v centre mesta. Na konci námestia je umiestnená brána s rokom 2020, ktorá sa v januári zmení na 2021.

Nadrozmerný betlehem sa nachádza pred okresným súdom. Pri Aréne Poprad je zase vláčik. V meste nechýba ani selfie rám s kamzíkom a druhý s anjelskými krídlami. Ako dodala hovorkyňa, vyzdobené sú aj popradské mestské časti.

Minuloročnú atmosféru vianočných trhov s môžeme vychutnať len na fotkách.

Popradský vianočný jarmok 2019 FOTO
26
Galéria
Foto: Pavol Hrabovský
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM