Monika Vengrínová Rôzne

Poprad má nového šéfa strážcov poriadku: Tento muž sa stal náčelníkom mestskej polície!

Po odvolaní náčelníka mestskej polície Jaroslava Marušina primátorom mesta Poprad, sa zastupujúcim náčelníkom stal Milan Slota. Po vyhlásení výberového konania na tento post sa prihlásilo šesť uchádzačov. Kto z nich sa stal napokon novým šéfom strážcov poriadku?

Ilustračný obrázok k článku Poprad má nového šéfa strážcov poriadku: Tento muž sa stal náčelníkom mestskej polície!
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Výberové konanie na post náčelníka mestskej polície v Poprade sa konalo 13.novembra tohto roka. Na základe jeho výsledkov výberová komisia určila poradie uchádzačov s tým, že na prvom mieste sa umiestnil Štefan Šipula, ktorý v policajnom zbore pôsobí 26 rokov.

Podľa vlastných slov, pôsobil v rôznych funkciách v policajnom zbore, pričom desať rokov bol riaditeľom obvodného oddelenia, štyri roky riaditeľom poriadkovej polície a aktuálne pôsobí ako riaditeľ okresného dopravného inšpektorátu.

„Mojou prioritou ako náčelníka mestskej polície bude, aby mestská polícia bola dynamickým zborom, aby si budovala dôveru občanov v mestskú políciu, aby bola slušnosť, dôstojnosť a rozhodnosť na prvom mieste. Aby bola spravodlivosť nastolená v rámci riešenia problémov, čo sa týka riešenia bezpečnostnej problematiky,“ uviedol Šipula.

Ako ďalej uviedol, chce, aby sa napĺňalo heslo Pomáhať a chrániť a aby sa občania i návštevníci nášho mesta i regiónu cítili bezpečne, pre čo, podľa vlastných slov, urobí maximum. „Problematiku v policajnom zbore poznám prakticky z každej oblasti a verím, že tieto dlhoročné skúsenosti by som mohol zúročiť aj na pôde mestskej polície,“ uviedol nový náčelník.

Toho Mestské zastupiteľstvo mesta Poprad do funkcie na dnešnom zasadnutí schválilo. Nastúpiť na post náčelníka mestskej polície by mal nastúpiť k 1. februáru 2016, v prípade skoršieho uvoľnenia z aktuálne pracovnej funkcie to môže byť už k 1.januáru.

Minoriadne MsZ Poprad 18.11.2015
8
Galéria
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk
Mimoriadne MsZ v Poprade 18.11.2015
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM