Peter Handzuš Rôzne

Poprad nebude chýbať ani v proteste Gorila III

Po ohlásení oficiálneho termínu bratislavského protestu Gorila III. sa organizátori v Poprade rozhodli pokračovať v demonštráciách a pripojiť sa tak k hlavnému mestu. V poradí druhý protest v podtatranskom meste sa začne v piatok (10.2.) o 16:00 na N

„Momentálne pracujeme na tom, aby boli všetky oznamovacie povinnosti smerom k mestu Poprad splnené. Vytvorili sme pozvánku na sociálnej sieti a budeme sa snažiť spropagovať protest aj inou formou. Nie každý ma blízko k internetu a elektronickým pozvánkam,“ povedal hlavný organizátor Zbyňo Džadoň. Ten verí, že Popradčania sú naozaj huževnatí. **„Dôležité je prvotné nadšenie zúročiť. Cesta k zmene je dlhodobejší proces a vyžaduje vytrvalosť. Preto je potrebné nezastať a výjsť opäť do ulíc,“ **zdôrazňuje Džadoň.

V piatok sa Námestí sv. Egídia stretlo viac ako 1200 demonštrantov, ktorí sa po skončení prvej časti zhromaždenia presúvali po celom námestí. „Teraz by sme chceli zmenu. Určite zvolíme inú trasu, no musíme si to dôkladne premyslieť. Sledujem aj predpoveď počasia a podľa mojich informácií by malo by byť len – 10 stupňov,“ dodal s úsmevom Popradčan, ktorý akciu moderoval v 16 stupňovom mra­ze.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM