Martin Sýkora Správy

Poprad prišiel o elitné cyklistické preteky: Okolo Poľska nebude na Slovensku!

Ešte v januári bolo všetko na dobrej ceste dostať cyklistické preteky Okolo Poľska, ktoré patria do elitnej kategórie, na slovenskú stranu Tatier. Nevyšlo...

Ilustračný obrázok k článku Poprad prišiel o elitné cyklistické preteky: Okolo Poľska nebude na Slovensku!
Zdroj: Dnes24.sk

Mesto Poprad navštívil ešte v januri generálny riaditeľ najväčších cyklistických pretekov v Poľsku – Tour de Pologne – Czeslaw Lang. Pracovné stretnutie s primátorom mesta Poprad Jozefom Švagerkom bolo venované diskusii o možnostiach vytvoriť z Popradu etapové mesto týchto najvýznamnejších cyklistických pretekov v regióne strednej a východnej Európy, ktoré sú zároveň súčasťou UCI World Tour. Aj keď všetko vyzeralo, že Poprad bude historicky prvýkrát etapovým mestom pretekov World Tour, všetko je inak!

„Na trase 75. Tour de Pologne sú zmeny. Peletón nepôjde cez Slovensko, cieľ nebude v Poprade,“ informoval oficiálna stránka pretekov.

„Slováci v poslednej chvíili zmenili plány. Nemohli sme už dlhšie čakať na ich rozhodnutie. Šiesta etapa, podobne ako posledný raz, skončí v BUKOVINA Resort. Trasa aj cieľ ale budú úplne iné,“ vyjadril sa Lang pre cyklistický portál. Poprad tak prišiel o jedinečnú príležitosť vlastnej prezentácie pred celým nielen cyklistickým svetom. Takáto možnosť sa nemusí naskytnúť každý rok!

Zdroj: Facebook
Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM