Monika Vengrínová Hokej

Poprad v Skalici nebodoval. O prehre Kamzíkov rozhodli tri góly za sedem minút

Do zápasu vstúpili lepšie Skaličania, čo sa neskôr otočilo a Kamzíci prvé dve tretiny viedli. V poslednej časti zápasu však domáci strelili tri góly v priebehu siedmich minút a to rozhodlo o našej prehre.

Ilustračný obrázok k článku Poprad v Skalici nebodoval. O prehre Kamzíkov rozhodli tri góly za sedem minút
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

V zápase tabuľkových susedov už v 1. minúte zvonila žŕdka Masalskisovej bránky po strele Školiaka. O dve minúty neskôr predviedli peknú akciu Stieler s Kropáčom, no hosťujúci brankár bol opäť na mieste. Ten bol aj naďalej v ohni domáceho ohrozenia, no prekonať ho nedokázal ani Obdržálek, ktorý nastrelil len ďalšiu žŕdku. A keď sa nepodarilo skórovať ani Jankovičovi v 9. minúte, udreli hostia na druhej strane. Krotákov pokus vyrazil Lipovský len pred seba a puk do bránky doklepol Mlynarovič. Hosťom sa v 12. minúte vydaril ďalší protiútok a Lapšanský zvýšil na 0:2. V závere sa Poprad dostal do trojgólového vedenia zásluhou Sýkoru, no domáca odpoveď prišla z hokejky Laža ešte pred prvou sirénou.

Druhú časť začali „kamzíci“ presilovkou o dvoch hráčov, no vedenie v nej navýšiť nedokázali. Najbližšie ku gólu bol obranca Fabian, jeho pokus však opäť len orazítkoval žŕdku domácej bránky. Skalica sa následne pokúšala s výsledkom niečo urobiť, a hoci jej zvyšok druhej tretiny herne patril, gól v nej už nepadol.

V záverečnej časti zavelili Záhoráci k obratu. V 44. minúte sa dostal pred Masalskisa Vyrúbalík a znížil na 2:3. V tej istej minúte vyrovnal pri vylúčení Krotáka Obdržálek. Úrodnú trojminútovku korunoval gólom na 4:3 Školiak opäť v početnej prevahe a zavŕšil tak skalický obrat. Domáci si následne dokážali tesné vedenie udržať a v závere duelu pridal poistku v podobe piateho gólu Lažo do prázdnej bránky.

Štefan Mega, asistent trénera Skalice: „Mali sme lepší úvod zápasu, v ktorom sme dvakrát trafili puk do žŕdky. Poprad následne vyťažil z minima maximum a dal tri góly. Z našej strany bol dôležitý kontaktný gól Laža na 1:3 v závere tretiny. Mužstvo sa vyhecovalo a pomohli nám aj fanúšikovia. V tretej tretine sme aj so šťastím otočili zápas. Výborný duel odohrala prvá formácia, ktorá strelila všetky góly.“

Vladimír Turan, asistent trénera Popradu: „Prvá tretina z nášho pohľadu nezačala najlepšie. Neskôr sa to však otočilo a dokázali sme trikrát skórovať, hoci pred koncom prvej časti hry sme dostali zbytočný gól. V druhom dejstve sme mali niekoľko vyložených šancí, ktoré sme nepremenili a tam sa aj zlomil zápas. Domáci dali následne v tretej tretine v priebehu siedmich minút štyri góly, čo rozhodlo o našej prehre.“

HK 36 Skalica – HK Poprad 5:3 (1:3, 0:0, 4:0)

Góly: 20. Lažo, 44. Vyrúbalík, 45. Obdržálek, 46. Školiak, 60. Lažo – 10. Mlynarovič, 12. Lapšanský, 20. Sýkora.
Rozhodovali: Bundil, Müllner – Šefčík, Junek,
vylúčení: 5:5, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, zmena: od 21. Mikésko namiesto Srnca (Skalica),
1260 divákov

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM