Správy

Poprad vyzve Nitru, začína sa play off! Tréner označil základnú časť za veľké sklamanie

Hokejisti HK Poprad aj HK Nitra si chcú v sérii kvalifikácie o štvrťfinále play off extraligy napraviť dojem z nevydarenej základnej časti.

Ilustračný obrázok k článku Poprad vyzve Nitru, začína sa play off! Tréner označil základnú časť za veľké sklamanie
Zdroj: Rastislav Búgel

Siedme miesto Popradčanov a aj desiate Nitry je pod ambíciami klubov, ktoré sa v nedávnej minulosti dostali do finále.

V kádri Popradu nastalo počas sezóny viacero zmien, okrem nemalého hráčskeho pohybu zohrali rolu aj dlhodobé zranenia popradských srdciarov Daniela Brejčáka a Dávida Skokana.

Ktovie, ako to dopadne

K klube sa odhodlali aj k trénerskej zmene, keď Martina Hrnčára nahradil Peter Mikula.

Ani on nedokázal tím dostať na vyššiu ako 7. priečku po základnej časti. „Naše umiestnenie nehodnotím optimisticky. Poprad má dobré meno v extralige a pohybovať sa na týchto priečkach nie je pre klub dobré. Väčšinu času sme síce bojovali o šieste miesto, ale pohybovali sme sa na ôsmom alebo deviatom mieste, čo je veľké sklamanie. Nesplnili sme cieľ a preto ideme bojovať o postup do štvrťfinále. Ktovie, ako to dopadne, lebo s mnohými vecami nie som spokojný,“ uviedol Mikula pre hkpoprad.sk.

Popradčania vyhrali štyri z uplynulých šiestich zápasov, no ani to im napokon nestačilo na priamy postup do štvrťfinále. Za šiestou priečkou, ktorú obsadili Nové Zámky, zaostali o päť bodov.

Séria 13 prehier

Odlišný priebeh základnej časti majú za sebou hráči HK Nitry.

Tím, ktorý sa v uplynulej sezóne dostal až do finále, nezachytil úvod sezóny a po sérii 13 prehier bol v decembri na poslednej 12. priečke.

Pre Nitru a Poprad pôjde o tretiu konfrontáciu v play off v extraligovej histórii. Nitra zvíťazila v oboch prípadoch – vo štvrťfinále pred šiestimi rokmi 4:0 na zápasy a v rovnakej fáze pred rokom 4:3. Baláž si uvedomuje, že Popradčania majú Nitre čo vracať.

Vo vlaňajšom štvrťfinále viedli nad Nitrou 3:2 na zápasy, no doma nespečatili postup, ale prehrali 1:3 a napokon neuspeli ani v rozhodujúcom siedmom dueli (1:3).

Viac správ z Popradu a okolia:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM