Hokej

Poprad zlanáril amerického kanoniera: Podpísal, aby podporil svoj sen dostať sa do NHL

Ryan Dmowski pôsobil po skončení univerzitnej kariéry striedavo v AHL a ECHL. Vo farmárskej AHL nazbieral 12 gólov a 20 bodov počas 69 duelov.

Ilustračný obrázok k článku Poprad zlanáril amerického kanoniera: Podpísal, aby podporil svoj sen dostať sa do NHL
Zdroj: Twitter.com/RStealthy15

HK Poprad sa dohodol na zmluve s 26-ročným útočníkom Ryanom Dmowskim. Ten prichádza pod Tatry po vydarenej sezóne v ECHL. V drese Idaho Steelheads nazbieral celkovo 85 bodov za 41 gólov a 44 asistencií počas 91 zápasov.

Výraznou mierou prispel k zisku strieborného umiestnenia. HK Poprad o tom informuje na svojej webstránke.

„Podpísal som zmluvu s Popradom, aby som podporil môj kariérny sen dostať sa do NHL. Tiež chcem spoznať Európu a cestovať s rodinou. Popradu som sa upísal aj preto, že som počul skvelé referencie na fanúšikov a mesto – už sa neviem dočkať, kedy to všetko zažijem. Mojím tohtoročným cieľom je pomôcť Popradu, aby bol úspešný,“ ozrejmil rozhodnutie Američan pre klubový web.

Veria, že potiahne

„Ryan by mal patriť k našim top posilám ohľadom ofenzívy. Je výborne stavaný a má za sebou perfektnú sezónu nielen z individuálneho, ale aj tímového pohľadu, keď sa dostali do finále celej ECHL. Veríme, že bude pre náš tím prospešný a že nás potiahne, keď to budeme potrebovať,“ zhodnotil novú posilu riaditeľ klubu Ľudovít Jurinyi.

Ryan Dmowski pôsobil po skončení univerzitnej kariéry striedavo v AHL a ECHL. Vo farmárskej AHL nazbieral 12 gólov a 20 bodov počas 69 duelov. V ECHL pridal 71 gólov a 134 bodov v 140 zápasoch.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM