Martin Sýkora Basketbal

Poprad zvalcoval bratislavský Slovan: Pod deravými košmi sa zaiskrí aj v sobotu

Popradské basketbalistky v 5. kole nadstavbovej časti slovenskej najvyššej súťaže sfúkli Bratislavčanky skoro o 30 bodov. Ďalší dôležitý duel ich čaká v sobotu.

Ilustračný obrázok k článku Poprad zvalcoval bratislavský Slovan: Pod deravými košmi sa zaiskrí aj v sobotu
Foto: Peter Handzuš

Povinná jazda

Popradské basketbalistky sa v stredu stretli s bratislavským Slovanom. Ambíciu byť po nadstavbovej časti v čo najlepšej pozícii pred vyraďovacími bojmi bolo na palubovke cítiť od začiatku. Domáce dievčatá mali od úvodu prevahu, najmä v prvej polovici zápasu potiahla popradský kolektív Kudličková, ktorej sekundovala Ivančáková. Súper odpovedal Talajkovou, ale už po dvoch štvrtinách si vďaka ofenzívnemu poňatiu Popradčanky vybudovali rozhodujúci 19-bodový náskok.

Obraz hry sa nezmenil ani v tretej štvrtine. Basketbalové mládežnícke akademičky Slovan nepustili k zvratu, ani dostať sa na bodový dostrel. Náskok z prvého polčasu postupne zveľaďovali. Tréner Černický postupne na pod deravé koše poslal celú lavičku. Skóre sa nakoniec zastavilo na hranici 83-och bodov a Poprad si pripísal povinné víťazstvo.

BAM Poprad – BK Slovan Bratislava 83:55 (48:29)
Najviac bodov: Kudličková 17, Ivančáková 15, Theinerová 12 – Talajková 18, Turzáková 12, Dulová 8

BAM Poprad - Slovan Bratislava
34
Galéria
Foto: Peter Handzuš

Stretnutie podľa predstáv

„Potrebovali sme nadviazať na dve víťazstvá vonku, myslím, že sa nám to podarilo. Konečne sme dali aj viac bodov, celkom to tam padalo. V obrane sme sa snažili. Od začiatku k zápasu dievčatá pristúpili seriózne. Takto som si to predstavoval – žiadne nervy, každá hráčka si zahrá a potvrdíme to víťazstvom,“ zhodnotil tréner BAM Poprad Milan Černický.

Najlepšou strelkyňou domácich bola Adela Kudličková, vzrastom nižšia, ale rýchlosťou oplývajúca popradská rozohrávačka. „Dnes sme podali pekný tímový výkon. Občas to v obrane malo medzery, ale zaznamenali sme dosť bodov. Mali sme tam niekoľko pekných kombinačných zakončení. Myslím, že dnešný zápas sa nám celkom vydaril. Osobne som rada, že po dlhšej dobe mi to tam padlo a som rada,“ dodala skromne Kudličková.

Video: Martin Sýkora / Zdroj: YouTube.com

V sobotu ťažký zápas

O tom, z akej pozície pôjde Poprad v lige ďalej, rozhodne sobotňajší zápas, ktorý odohrá BAM Poprad proti Banskej Bystrici. Cítiť ho bolo už v stredu proti Slovanu Bratislava.

„Sobota bude určite dôležitá, pripravujeme sa na ňu. Tešíme sa na Bystricu,“ opísala pripravenosť na dôležitý zápas Kudličková, ktorá len potvrdila slová popradského trénera. „V sobotu nás čaká ťažký súper, samozrejme, že sa naň pripravíme a dúfam, že zoberieme víťazstvo. Je to náš cieľ, by pred play-off na piatom mieste. Šamorín je pre nás hrateľnejší, ako Ružomberok,“ povedal Černický.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM