Monika Gécziová Správy

Popradčania, ak cestujete vlakom, zbystrite: Na tejto trati bude dva dni výluka

V prípade, že sa do práce či kamkoľvek inam prepravujete vlakom, nasledujúce riadky sú určené vám.

Ilustračný obrázok k článku Popradčania, ak cestujete vlakom, zbystrite: Na tejto trati bude dva dni výluka
Zdroj: TASR

Na trati v úseku Studený Potok – Matejovce pri Poprade – Poprad-Tatry budú Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) realizovať výlukové práce, a to v dňoch 11. a 12. apríla v čase od 7:15 do 11:50 hodiny. Informoval o tom hovorca ŽSR Michal Lukáč.

„V rámci tejto výluky sa v uvedenom medzistaničnom úseku zrealizuje údržba koľaje, oprava dilatačných škár, výmena a zváranie defektoskopicky chybných koľajníc, výmena a doťahovanie upevňovadiel, oprava geometrickej polohy koľaje, doplnenie, zhutnenie a úprava štrkového lôžka do profilu a smerová a výšková úprava koľaje na traťovú rýchlosť,“ vysvetlil Lukáč s tým, že práce železnice vykonajú vlastnými personálnymi kapacitami.

Ako ďalej upozornil, vzhľadom na to, že ide o jednokoľajnú trať, cestujúci budú prepravovaní náhradnou autobusovou dopravou, ktorú zabezpečuje dopravca ZSSK.

Hovorca ŽSR zároveň cestujúcich žiada o trpezlivosť a pochopenie v súvislosti s obmedzeniami v železničnej doprave, ku ktorým môže dochádzať v dôsledku výlukových prác a apeluje na zvýšenú pozornosť pri sledovaní vývesiek a hlásení staničného rozhlasu v železničných staniciach.

foto: ilustračné

Zdroj: ŽSR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM