Martin Sýkora Futbal

Popradčania letia na víťaznej vlne: Futbalisti Hanisky prehrali rozdielom triedy

FK Poprad sa pred sezónou netajil najvyššími ambíciami. Na konte mal pred tretím kolom jednu remízu a jedno víťazstvo, svoju bilanciu si vylepšili tromi bodmi.

Ilustračný obrázok k článku Popradčania letia na víťaznej vlne: Futbalisti Hanisky prehrali rozdielom triedy
Foto: Martin Sýkora / Zdroj: Dnes24.sk

Popradskí futbalisti netajili pred zápasom chuť zvíťaziť a za svojím cieľom kráčali od úvodného hvizdu. Prešla úvodná minúta stretnutia a domáci diváci prvý krát dvíhali ruky nad hlavy.

Prvým strelcom zápasu sa stal Viktor Maťaš, hráč, ktorý práve v minulej sezóne obliekal dres Hanisky. Dobrý vstup tatranských orlov povzbudil a na bránku Hanisky sa rútil jeden nálet a druhým. Šance Popradčania nepremenili a prišiel zákonitý trest. V 11. minúte vyrovnal Michal Molnár.

Domácich futbalistov inkasovaný gól nerozhodil a pokračovali vo svojej ofenzívnej partii. Gólové ovocie priniesla 31. minúta a druhý presný zásah, pod ktorý sa podpísal Róbert Ujčík. S tesným vedením odchádzali futbalisti do polčasovej prestávky, aby sa po obrátke ukázala prevaha popradského tímu.

V 69. minúte zvýšil na 3:1 Rudolf Bilas, hostitelia mali stále prevahu, na ktorú už hostia nevedeli dostatočne odpovedať. Skóre uzavrel v 82. minúte Cyperčan Alekos Alekou. Skúsený útočník strelil svoj druhý gól v popradskom drese v dvoch ligových zápasoch.

FK Poprad – FK Haniska 4:1
Góly: 2. Viktor Maťaš, 31. Róbert Ujčík, 69. Rudolf Bilas, 82. Alekos Alekou – 11. Michal Molnár, ŽK: 60. Stanislav Macák, 90. Stanislav Suchý (obaja FK Haniska), rozhodoval: Miroslav Fajčík, diváci: 490

Zostavy:
FK Poprad : Malec – Hatok, Palša ©, Peciar, Kica, Maťaš, Poliaček (76. Daško), Bilas, Plumb, Gruca (53. Kurák), Ujčík (65. Alekou)
FK Haniska : Suchý – Maník, Hrubovčák, Beck ©, Cuprišin (73. Ondira), Santos, Molnár, Horváth, Papuga (69. Stankovič), Lukáč, Macák (87. Frajtko)

Pavol Mlynár (tréner FK Poprad): „Mali sme dobrý vstup do stretnutia. Pomohol nám prvý gól. Bolo škoda chyby, kde súper vyrovnal na 1:1. Potom sme museli zase tvrdo robiť na tom, aby sme si vypracovali ďalšie šance a musíme popracovať na ich premieňaní. To tak nejde, zahadzovať dve – tri šance, ktoré nemusia byť každý zápas. Zo strany chlapcov odmakaný zápas tak, ako si predstavujem v defenzíve i v ofenzíve. Mali sme dobrý pohyb a som rád za tie góly. Aj hráči, ktorí naskočili do zápasu išli na 120 percent.“

Roman Berta (tréner FK Haniska): „Vedeli sme, do čoho ideme. Súper má svoju kvalitu, ktorú na ihrisku potvrdil. Zápas sa začal pre nás katastrofálne – hneď v prvej minúte dostaneme gól zo štandardnej situácie po zbytočnej chybe. O desať minút po chybe súpera sme vyrovnali. Poprad mal podstatne viac loptu v držaní, kombinoval cez krídelné priestory, vedeli sme, kde je ich sila. Musím pochváliť nášho brankára, ktorý dnes vychytal pár dobrých príležitostí súpera. Výsledok 4:1 je odzrkadlením hry a výkonu obidvoch mužstiev na ihrisku.“

FK Poprad - FK Haniska 4:1
1
Galéria
FK Poprad - FK Haniska 4:1
44
Galéria
Foto: Martin Sýkora
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM