Ľubomír Hudačko Správy

Popradčania, na dvere vám môže zaklopať nečakaná návšteva: Čo bude zisťovať?

Do zisťovania je zaradených 5 060 domácností. Prehiehať bude od 2. mája do 30. júna 2023. Čo sa bude zisťovať tentokrát?

Ilustračný obrázok k článku Popradčania, na dvere vám môže zaklopať nečakaná návšteva: Čo bude zisťovať?
Zdroj: Martin Károly

Štatistický úrad Slovenskej republiky v súlade s projektom Európskej únie realizuje v roku 2023 Zisťovanie o využívaní informačných a komunikačných technológií v domácnostiach a jednotlivcami (IKT). Mesto Poprad o tom informuje na svojej webstránke.

„Cieľom tohto štatistického zisťovania je zistiť úroveň vybavenosti domácností informačnými a komunikačnými technológiami a zároveň zistiť úroveň znalosti a zručností obyvateľstva a schopnosť využitia týchto technológií,“ sprostredkovala informácie popradská radnica.

Od 2. mája

Na Slovensku bolo do zisťovania pre rok 2023 vybraných viac ako 190 obcí, medzi nimi aj naše mesto.

Do zisťovania IKT je zaradených 5 060 domácností. Zisťovanie sa uskutoční od 2. mája do 30. júna 2023.

„V tomto období vybrané domácnosti v našom meste navštívi zamestnanec Štatistického úradu SR poverený funkciou opytovateľa, ktorý je povinný preukázať' sa v domácnostiach osobitným poverením. Všetky informácie a názory, ktoré v rámci tohto zisťovania domácnosti poskytnú, sú chránene, nezverejňujú sa a slúžia výlučne pre potreby štátnej štatistiky,“ znie ďalej v stanovisku pred začatím zisťovania.

Za ochranu dôverných aj osobných údajov zodpovedá Štatistický úrad Slovenskej republiky, ktorého zamestnanci sú viazaní mlčanlivosťou o všetkých štatistických údajoch a osobných údajoch, ktoré sa pri svojej práci dozvedia.

ilustračné foto

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM