Martin Sýkora Rôzne

Popradčania sa tešia na korčuľovanie: K dispozícii budú opäť 2 plochy

Mesto Poprad využilo vhodné poveternostné podmienky a začalo s prípravou ľadu na otvorenej ľadovej ploche pri Aréne Poprad. Na malú plochu si počkáme.

Ilustračný obrázok k článku Popradčania sa tešia na korčuľovanie: K dispozícii budú opäť 2 plochy
7
Galéria

Pri Aréne sa už chladí

V Poprade začali s prípravou ľadovej plochy pri Aréne Poprad. Tá je už niekoľko rokov stabilnou súčasťou popradskej zimy.

„S chladením sme začali už v pondelok 28.novembra večer. Postupne navyšujeme vrstvu ľadu tak, aby dosiahla hrúbku aspoň 6 až 8 cm, ktorá je potrebná na bezpečnú prevádzku a technickú údržbu ľadovej plochy. Ak sa rapídne počasie nezmení, túto ľadovú plochu by sme chceli pre verejnosť otvoriť už v pondelok 5.decembra večer,“ uviedla Lucia Štolcová z Arény Poprad, ktorá zabezpečuje prevádzku dvoch otvorených ľadových plôch v meste.

Foto: Simona Ivančáková / Zdroj: Dnes24.sk

Na námestí až po Mikulášovi

Menšia – mobilná ľadová plocha – bude inštalovaná na Námestí sv. Egídia až po podujatí Príchod Mikuláša, ktoré sa uskutoční v pondelok 5.decembra o 17:00 hod. Po následnej demontáži pódia bude na námestí inštalovaná mobilná ľadová plocha a začne sa s prípravou ľadu. Mobilná ľadová plocha na Námestí sv. Egídia je určená deťom do výšky 140 cm.

Popradská samospráva zabezpečuje prevádzku bezplatných klzísk pre verejnosť ako súčasť podpory možností športového vyžitia v meste. Verejné korčuľovanie budú môcť Popradčania zažiť aj na Zimnom štadióne mesta Poprad. Vianoce na ľade ako súčasť programu Popradské Vianoce 2016 bude k dispozícii 25. a 31.decembra vždy od 15:00 do 17:00 hod.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM