Peter Handzuš Hokej

Popradčanky sú pripravené na prvý zápas v Rusku. Proti Viedni budú musieť poriadne brániť

Hokejistky Popradu sú od stredy v ruskom Nižnom Novgorode, kde v piatok začína druhé kolo Európskej ligy majstrov. Úvodný zápas našich dievčat proti Viedni môžete sledovať online aj na našom webe.

Ilustračný obrázok k článku Popradčanky sú pripravené na prvý zápas v Rusku.  Proti Viedni budú musieť poriadne brániť
Zdroj: Dnes24.sk

Po peripetiách so zháňaním financií na letenky do Ruska sa podarilo Popradčankám na druhé kolo Európskej ligy majstrov odletieť. Do Nižného Novgorodu nakoniec odišli v oklieštenej zostave, keď z finančných dôvodov došlo k zoškrtaniu kádra na tri päťky.

V tejto skupine už HK Poprad k favoritom nepatrí a v každom z troch zápasov môže iba prekvapiť. Papierovo najsilnejší tím je domáci Skif Nižný Novgorod, ktorý valcuje súperov v ruskej lige. Silný tím do Ruska priviedla aj česká Karviná. Úvodný zápas odohrajú Popradčanky proti Sabres Viedeň už dnes od 12:30 nášho času. Proti súperovi s kádrom nabitým menami z USA, Kanady a Fínska budú musieť naše dievčatá dávať pozor hlavne na obranu. Video s online prenosom môžete sledovať priamo v tomto článku.

Kým v prvom kole v Ankare sa v drese Popradu objavila maďarská hráčka Kriszti Krivi, ktorá sa ale pre zranenie do zostavy na zápasy v Rusku nedostala, v Novgorode si popradský dres oblečie exotická posila z Turecka. Seda Demir prišla na Slovensko len minulý týždeň, no skúsenosti z európskych líg už za sebou má. Naposledy hrala hokej v Čechách. Uvidíme, v akom svetle sa ukáže v dnešnom zápase, ak dostane od trénera príležitosť hrať.

Káder HK Poprad na turnaji v Nižnom Novgorode: Čarnoká, Demir, Drdáková, Džurňáková, Gaborčíková, Gorecká, Korenková, Kováčiková, Krajňáková, Krivjanská, Lambert, Obercianová, Országhová, Raková, Staroňová, Štefaniaková, Šulíková.

Foto: Zuzana Drdáková, Patrícia Gorecká, Gabriela Krivjanská, Martina Staroňová

Online zápas EHV Sabres - HK Poprad
1
Galéria
Nizny Novgorod
30
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM