Martin Sýkora Rôzne

Popradská škola chce zaviesť viac digitálnych noviniek: Motivácia z Tenerife

Popradskí učitelia sa snažia priniesť do tried viacero digitálnych noviniek a vzdelávacích materiálov, ktoré budú uplatňovať pri výučbe žiakov.

Ilustračný obrázok k článku Popradská škola chce zaviesť viac digitálnych noviniek: Motivácia z Tenerife
Zdroj: TASR

Skúsenosti z medzinárodného stretnutia učiteľov zapojených do projektu Erasmus+ KA1, ktoré sa konalo na ostrove Tenerife od 15. do 21. januára, bude učiteľka Základnej školy s materskou školou na Jarnej ulici v Poprade Gabriela Krížovská implementovať do vyučovacieho procesu aj pod Tatrami.

Skúsenosti pre ďalších učiteľov

„Niektoré poznatky sa už v minulosti prezentovali na otvorených hodinách ako výstupy z uskutočnených mobilít. Na pôde školy sme zorganizovali aj stretnutie učiteľov z regiónu, na ktorom sa v októbri 2016 zúčastnilo takmer 30 učiteľov,“ uviedla Krížovská s tým, že výsledky mobilít majú informovať verejnosť o tom, ako popradská škola reaguje na výzvy dnešnej digitálnej doby. Zároveň chce pomôcť slovenskému vzdelávaciemu systému priblížiť sa k úrovni ostatných popredných európskych krajín.

Fullanov model triedy

Kurz na ostrove Tenerife mal za cieľ pomôcť učiteľovi zorientovať sa v spleti novodobých digitálnych technológií a navrhnúť nové postavenie školského manažmentu vo vzdelávacom systéme.

„Pomohol nám však i získať predstavu, ako túto zmenu uskutočniť a ako postupnými krokmi zmeniť štruktúru vzdelávacieho systému na našej škole. Predovšetkým tak, aby sa digitálne technológie, práca s tabletom a Fullanov model triedy stali každodennou súčasťou vyučovania,“ priblížila učiteľka a zároveň aj koordinátorka projektu. Doplnila, že učitelia sa na kurze oboznámili aj s viacerými aplikáciami. Jedna z nich pomôže učiteľovi navrhnúť si hodiny na jednotlivé časové bloky.

Foto: Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM